{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pri kraju rekonstrukcija dijela ulice Soukbunar

S
2.10.2009. u 10:52
0
1
Pri kraju rekonstrukcija dijela ulice Soukbunar
0
Pri kraju rekonstrukcija dijela ulice Soukbunar
Radovi na rekonstrukciji dijela ulice Soukbunar, koji su započeli 18. augusta 2009. godine, trebalo bi da budu završeni u prvoj polovini oktobra. Projekt u vrijednosti 102.500 KM finansira Općina Centar.
U dosadašnjem toku radova na dijelu ulice Soukbunar - od raskrsnice sa ulicama Pećina i Urijan Dedina do raskrsnice sa ulicom Porodice Foht (dužina dionice je 320 metara) radnici građevinske firme "Put" su završili rekonstrukciju i asfaltiranje kolovoza, postavili nove ivičnjake duž ulice i asfaltirali postojeća 24 metra trotoara te izgradili jedan potporni zid. Osim toga, na toj strmoj dionici ulice postavili su oko 100 metara rukohvata, što će pješacima znatno olakšati kretanje u zimskom periodu.

Trenutno rade na izgradnji prilaznog stepeništa sa rukohvatom dužine osam metara, koji će povezivati objekt Mjesne zajednice "Soukbunar" (Soukbunar 203) sa ulicom Porodice Foht. U okviru ovog projekta preostaje još izgradnja potpornog zida u ulici Soukbunar kod broja 175.

Prije rekonstrukcije te saobraćajnice građevinska firma "Sansel" je izvršila zamjenu starih dotrajalih kanalizacionih cijevi (okolni stambeni objekti su odmah priključeni na novu kanalizacionu mrežu) te postavila nove cijevi za odvod oborinskih voda.

Prema ugovoru, potpisanom između načelnika Općine Centar Dževada Bećirevića i direktora GP "Put" Admira Eminovića, naredni projekt koji će biti realizovan je rekonstrukcija dijela ulice Cicin Han na Soukbunaru - od raskrsnice sa ulicom Mrakuša do broja 35. Vrijednost tih radova je 41.600 KM.

Zagrljaj rata

02.10.2009. u 10:59

Plodni razgovori s Iranom

02.10.2009. u 10:47
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: