BiH
0

Prezentovane mogućnosti putovanja za mlade kroz programe EU

Klix.ba
U prostorijama EU Info centra (EUIC) u zgradi Delegacije Evropske unije u BiH u Sarajevu danas je upriličena prezentacija pod nazivom "Putujte Evropom!", o mogućnostima putovanja Evropom i programima Evropske unije za mobilnost mladih.

Cilj događaja je približiti bh. javnosti, naročito studentima i mladima konkretne informacije kada su u pitanju putovanja u Evropsku uniju kao i mogućnosti koje nude različiti programi putovanja širom Evrope.

Učesnici prezentacije, Amina Purivatra i Nedim Mutevelić koji su imali priliku da učestvuju u različitim programima putovanja Evropskom unijom, podijelili su sa posjetiteljima svoja lična iskustva posjete mnogobrojnim evropskim gradovima, različitim kulturama i njihovim narodima, kao i ostalim mogućnostima koje putovanja nude.

Ovom prilikom EU info centar je objavio i nagradno takmičenje pod nazivom "Moje putovanje Evropom".

Učesnici takmičenja trebaju kroz kratki pisani rad i nekoliko fotografija predstaviti raznolikost putovanja u zemlje Evropske unije. Takmičenje je otvoreno za učešće od 27. juna pa sve do 31. augusta, a u kojem mogu učestvovati svi kreativni mladi ljudi iz BiH starosti do 27 godina.

Više informacija o takmičenju možete pronaći na web stranici: www.euinfo.ba i podstranici MojePutovanjeEvropom.EUinfo.ba