BiH
0

Prezentiran program obilježavanja Dana Općine Stari Grad Sarajevo

FENA
Program obilježavanja 2. maja, Dana Općine Stari Grad Sarajevo, prezentiran je na današnjoj pres-konferenciji u Sarajevu.

Manifestacija obilježavanja Dana Općine Stari Grad počinje danas otvaranjem izložbe radova učenika šest osnovnih škola s područja Starog Grada i štićenika Mjedenice. Izložba će biti postavljena u velikoj sali Općine Stari Grad, kazao je predsjedavajući Općinskog vijeća Stari Grad Sarajevo Rizah Avdić.

Obilježavanje Dana Općine Stari Grad trajat će do 18. maja, kada je planirano obilježavanje 16. godišnjice postrojavanja 1. brigade policije Stgari Grad, na Trgu Alije Izetbegovića.

Svečana sjednica Općinskog vijeća Stari Grad bit će održana 5. maja kada će biti dodijeljena i općinska priznanja. Bit će dodijeljene tri općinske povelje, 10 općinskih plaketa, tri zlatne značke Općine, tri općinske plakete sa zlatnim štitom, 20 općinskih povelja sa zlatnim štitom i tri zahvalnice Općine.

Općina Stari Grad će u toku narednih dana organizirati i druženja sa RVI i nezaposlenim borcima, šehidskim porodicama kojima će podijelitu jednokratnu novčanu pomoć. Bit će organizirana i posjeta porodicama boraca koje se nalaze u stanju socijalnih potreba. Planirana je posjeta 18 porodica i bit će im uručena novčana pomoć od po 250 KM i paket namirnica.

Bit će organiziran i obilazak masovnog stradanja stanovništva na području Starog Grada, te mezarja i grobalja.

U velikoj sali Općine Stari Grad bit će održano i kviz takmičenje učenika osnovnih škola iz oblasti «Kulturno-historijske znamenitosti moga Grada» o temi «Stari mostovi Sarajeva».