|

Prezentacija publikacije o donatorskim aktivnostima

Prezentacija publikacije o donatorskim aktivnostima
0
S
SRNA
10.11.2009. u 08:16
1
komentara
0

dijeljenja
Prezentacija publikacije o donatorskim aktivnostima Foto: Ilustracija
U Sarajevu će danas biti prezentovana publikacija "Pregled aktivnosti donatora 2008/2009" u kojoj su predstavljene detaljne informacije o aktivnostima članica Foruma za koordinaciju donatora i razvojnim sektorima u BiH, kojima je u ovom periodu pružena donatorska pomoć.
U publikaciji su predstavljeni i trendovi međunarodne pomoći u BiH, kao i teme koje su od značaja za buduću razvojnu saradnju.

O publikaciji će govoriti šef Kancelarije Svjetske banke u BiH Marko Mantovaneli, a predviđeno je i obraćanje ministra finansija i trezora BiH Dragana Vrankića.

Proces izrade ove publikacije vodio je Sektor za koordinaciju međunarodne ekonomske pomoći u Ministarstvu finansija i trezora BiH. On od januara ove godine upravlja Sekretarijatom Foruma za koordinaciju donatora, koji okuplja 20 najaktivnijih donatora u BiH, rečeno je Srni u Ministarstvu finansija i trezora BiH.

Iz Ministarstva dodaju da je u pripremi publikacije učestvovala i britanska Ambasada u BiH i UNDP.

Devetnaest organizacija, koje su učestvovale u izradi prethodnih publikacija, ranije je naznačilo da su u vidu povlaštenih zajmova i grantova u 2006. godini izdvojile oko 424 miliona eura, a tokom 2007. godine 556 miliona eura.

Forum za koordinaciju donatora osnovan je decembru 2005. godine kao platforma za razmjenu informacija i koordinaciju dvadeset najaktivnijih donatora u BiH. Od 2006. godine njegovi članovi godišnje pripremaju ovu publikaciju.

Promocija publikacije biće održana u zgradi Parlamentarne skupštine BiH u 15.00 časova.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...