{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prezentacija priručnika o zaštiti i postupanju sa djecom žrtvama i žrtvama svjedocima trgovine ljudima

F
24.2.2008. u 09:42
0
0
Prezentacija priručnika o zaštiti i postupanju sa djecom žrtvama i žrtvama svjedocima trgovine ljudima
0
Prezentacija priručnika o zaštiti i postupanju sa djecom žrtvama i žrtvama svjedocima trgovine ljudima
Sarajevo
Priručnik "Standardizirani postupci različitih profesija u zaštiti i postupanju sa djecom žrtvama i žrtvama svjedocima trgovine ljudima - zaštita djece u mjestima njihovog boravišta ili prebivališta", koji razrađuje sadržaj i metode koje se odnose na ukupan „tretman djece žrtava" u cilju osiguravanja adekvatne podrške djeci žrtvama i njihovim porodicama bit će prezentiran u ponedjeljak u Sarajevu.
Prezentirat će ga državni koordinator za borbu protiv trgovine ljudima i ilegalne imigracije u BiH Samir Rizvo, zajedno sa ambasadorom Kraljevine Norveške u BiH Janom Braathuom, regionalnom direktoricom Save the Children Norway Regionalne kancelarije za jugoistočnu Evropu Senijom Tahirović i članicom Državne grupe za borbu protiv trgovine ljudima i ilegalne imigracije u BiH Salihom Đuderija.

Cilj dokumenta je uspješno prepoznavanje, otkrivanje i prijavljivanje slučajeva trgovine djecom, radi efikasnije zaštite djece žrtava u njihovom boravištu ili prebivalištu.

Iskustva stečena u BiH u proteklim godinama, prikupljeni statistički podaci, istraživanja i izvještaji međunarodnih institucija koje aktivno prate fenomen trgovine ljudima, izvještavaju o tome da je BiH zemlja porijekla, tranzita ili odredišta za žene i djevojke kojima se trguje u svrhu seksualne eksploatacije, ali i da su međa žrtvama trgovine ljudima identificirana i djeca žrtve.

Priručnik je namijenjen profesionalcima u oblasti pravosuđa i policije, socijalne i zdravstvene zaštite i obrazovanja, uloge nevladinih organizacija i medija te ostalih institucija i organizacija koje pružaju zaštitu djeci žrtvama trgovine ljudima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: