BiH
0

Prezentacija IEDC Executive MBA 5. oktobra u Sarajevu

Sarajevo-x.com
Povodom obljetnice, 20 godina od osnivanja, IEDC-Škola menadžmenta u Bledu namjerava ponuditi stipendiju najboljem kandidatu iz BiH, za pohađanje jednogodišnjeg Executive MBA studija koji pocinje 7. januara 2007.

IEDC Škola menadžmenta u Bledu je jedna od vodecih europskih institucija za razvoj menadžmenta. Škola predstavlja medunarodni centar za izvrsnost u razvoju menadžmenta, važno mjesto poslovnih susreta, koje pruža stimulirajuce okruženje za kreativno ucenje i razmišljanje. Ucesnici iz cijelog svijeta pohadaju IEDC programe, s prvoklasnim predavcaima iz najboljih poslovnih škola iz Europe i Sjeverne Amerilke.

IEDC Executive MBA programi su visoko kvalitetni i priznati profesionalni programi, prilagodeni prakticnim potrebama menadžera. Prvoklasni profesori, koji potjecu sa vodecih europskih i americkih poslovnih škola, predaju inovativne programe fokusirane na opci menadžment u medunarodnom okruženju. EMBA donosi ucesnicima znanja, vještine i stavove potrebne za uspjeh u profesionalnoj karijeri, razvija njihove kapacitete za uspješno upravljanje poslom u promjenjljivom medunarodnom okruženju, i priprema ih za vecu odgovornost i lidersku ulogu u njihovim tvrtkama i organizacijama.

Jednogodišnji Executive MBA je podijeljen u module; 17 sedmica predavanja su organizirana u 4 modula (5 sedmice u januaru, 5 sedmica u maju, 5 sedmica u septembru i 2 sedmica u novembru). Modularni pristup omogucava sudionicima da pohadaju Executive MBA program bez prekidanja njihovog posla i dozvoljava im da primjene njihovo znanje i sposobnosti u njihovim tvrtkama, izmedu predavanja. IEDC je dobro poznat po izrazito kvalitetnim predavanjima, medunarodnim ucesnicima i brzoj primjeni znanja u praksi.

Ukoliko želite prisustvovati MBA prezentaciji, možete se registrirati na www.iedc.si/presentations.

Kandidati za stipendiju trebaju imati najmanje 3 godine relevantnog radnog iskustva koje ukljucuje znacajna profesionalna, akademska i/ili osobna postignuca. S obzirom da je engleski jezik službeni jezik na predavanjima, odlicno znanje engleskog jezika kandidata se podrazumjeva.

Kandidati koji se namjeravaju prijaviti za stipendiju trebaju ispuniti obrazac za prijavu (dostupan na IEDC web stranici) i poslati ga na [email protected] do 1. oktobra, ove godine. Takoder, ocekuje se da ce svaki kandidat biti prisutan na IEDC MBA prezentaciji koja ce se održati 5. Oktobra u Sarajevu, u hotelu Holiday Inn, s pocetkom u 18:00 sati (adresa – Zmaja od Bosne 4), jer ce u okviru prezentacije biti obavljen i razgovor sa svakim kandidatom.

Za više informacija o IEDC i EMBA studiju možete kontaktirati gospodicu Mateju Forstnaric, voditeljicu EMBA ureda na e-mail [email protected] ili na telefon +386 4 57 92 506.