BiH
0

Prezentacija bh. standarda doktorskih studija

Klix.ba
Na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci, u periodu od 3. do 5. februara, u sklopu TEMPUS projekta Evropske unije "Embedding Quality Assurance in Doctoral Education" (EQADE) održava se trening u kojem učestvuju partneri konzorcija EQADE projekta sa osam javnih univerziteta u BiH, tri univerziteta iz Evropske unije, Agencija za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta u BiH i Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.

Četvrtog februara u 12:30 sati održat će se prezentacija standarda koji su potrebni za kvalitetno uvođenje i vođenje doktorskih studija (treći ciklus) na visoko školskim institucijama u BiH.

Promociji će prisustvovati akademsko osoblje sa Univerziteta u Banjoj Luci, Univerziteta u Sarajevu, Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru, Sveučilišta u Mostaru, Univerziteta u Bihaću, Univerziteta u Tuzli, Univerziteta u Istočnom Sarajevu, Univerziteta u Zenici kao i Univerziteta u Heidelbergu, Univerziteta u Palermu i Univerziteta "Dunarea de Jos" u Galatiju, te predstavnici Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta u BiH i Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.

Ovaj značajan skup je početak implementacije Standarda kroz evaluaciju osam studijskih programa u okviru doktorskih studija sa svih osam javnih univerziteta u Bosni i Hercegovini, saopćili su iz World University Servicea (WUS) Austrija.