Banja Luka
0

Prezentacija analize "Socijalno isključeni danas, a sutra?"

FENA
Biro za ljudska prava Tuzla i Helsinški parlament građana Banja Luka održat će 23. septembra, prezentaciju analize stanja socijalne isključenosti - "Socijalno isključeni danas, a sutra?".

Polovinom decembra 2008. godine Biro za ljudska prava Tuzla je, u partnerstvu s Helsinškim parlamentom građana iz Banje Luke, započeo aktivnosti pod nazivom "Socijalnom inkluzijom i integracijom ka aktivnom građanstvu“.

Kako bi dobile informacije o stanju socijalne isključenosti u BiH organizacije su provele istraživanje postojanja i manifestacija navedene pojave u našem društvu.

Analiza "Socijalno isključeni danas, a sutra?“ sadrži sve istraživanjem prikupljene podatke, koji su poslužili kao osnova za dalje aktivnosti ovog projekta – kampanju za izmjenu socijalne i zdravstvene politike u BiH, kako bi se umanjili efekti socijalne isključenosti, koja je danas vrlo opasna i prisutna među gotovo svim stanovnicima BiH.

Navedene aktivnosti finansira Evropska unija, odnosno Delegacija Evropske komisije u Bosni i Hercegovini, putem programa Evropska inicijativa za demokratiju i ljudska prava.

Analizu će predstaviti Lejla Hukić, koordinatorica projekta, i Nikola Oreč iz Biroa za ljudska prava Tuzla.