{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prezentacija analize "Socijalno isključeni danas, a sutra?"

F
23.9.2009. u 07:09
0
0
Prezentacija analize "Socijalno isključeni danas, a sutra?"
0
Prezentacija analize "Socijalno isključeni danas, a sutra?"
Biro za ljudska prava Tuzla i Helsinški parlament građana Banja Luka održat će 23. septembra, prezentaciju analize stanja socijalne isključenosti - "Socijalno isključeni danas, a sutra?".
Polovinom decembra 2008. godine Biro za ljudska prava Tuzla je, u partnerstvu s Helsinškim parlamentom građana iz Banje Luke, započeo aktivnosti pod nazivom "Socijalnom inkluzijom i integracijom ka aktivnom građanstvu“.

Kako bi dobile informacije o stanju socijalne isključenosti u BiH organizacije su provele istraživanje postojanja i manifestacija navedene pojave u našem društvu.

Analiza "Socijalno isključeni danas, a sutra?“ sadrži sve istraživanjem prikupljene podatke, koji su poslužili kao osnova za dalje aktivnosti ovog projekta – kampanju za izmjenu socijalne i zdravstvene politike u BiH, kako bi se umanjili efekti socijalne isključenosti, koja je danas vrlo opasna i prisutna među gotovo svim stanovnicima BiH.

Navedene aktivnosti finansira Evropska unija, odnosno Delegacija Evropske komisije u Bosni i Hercegovini, putem programa Evropska inicijativa za demokratiju i ljudska prava.

Analizu će predstaviti Lejla Hukić, koordinatorica projekta, i Nikola Oreč iz Biroa za ljudska prava Tuzla.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: