{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prezentacija analize "Socijalno isključeni danas, a sutra?"

F
23.9.2009. u 07:09
0
0
Prezentacija analize "Socijalno isključeni danas, a sutra?"
0
Prezentacija analize "Socijalno isključeni danas, a sutra?"
Biro za ljudska prava Tuzla i Helsinški parlament građana Banja Luka održat će 23. septembra, prezentaciju analize stanja socijalne isključenosti - "Socijalno isključeni danas, a sutra?".
Polovinom decembra 2008. godine Biro za ljudska prava Tuzla je, u partnerstvu s Helsinškim parlamentom građana iz Banje Luke, započeo aktivnosti pod nazivom "Socijalnom inkluzijom i integracijom ka aktivnom građanstvu“.

Kako bi dobile informacije o stanju socijalne isključenosti u BiH organizacije su provele istraživanje postojanja i manifestacija navedene pojave u našem društvu.

Analiza "Socijalno isključeni danas, a sutra?“ sadrži sve istraživanjem prikupljene podatke, koji su poslužili kao osnova za dalje aktivnosti ovog projekta – kampanju za izmjenu socijalne i zdravstvene politike u BiH, kako bi se umanjili efekti socijalne isključenosti, koja je danas vrlo opasna i prisutna među gotovo svim stanovnicima BiH.

Navedene aktivnosti finansira Evropska unija, odnosno Delegacija Evropske komisije u Bosni i Hercegovini, putem programa Evropska inicijativa za demokratiju i ljudska prava.

Analizu će predstaviti Lejla Hukić, koordinatorica projekta, i Nikola Oreč iz Biroa za ljudska prava Tuzla.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: