Siguran u opstanak Vlade
364

Prevljak o vlasti u Sarajevu: Radončić je razuman čovjek, vjerujem da neće postupiti kako je rekao

A. B.
Fikret Prevljak (Foto: Klix.ba)
Fikret Prevljak (Foto: Klix.ba)
Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić je na današnjoj konferenciji za medije doveo u pitanje koaliciju s SDA rekavši da neće biti imenovanja novih ministara u Sarajevu i da će razmisliti šta će biti s vladom. Fikret Prevljak, predsjednik KO SDA Sarajevo za Klix.ba je komentarisao te navode, ali i trenutno stanje u koaliciji.
Prevljak je kazao kako ne zna ko je najodgovorniji za nefunkcionisanje koalicije SDA-SBB-DF, ali se držao stava da poznaje predsjednike stranaka i smatra da neće biti nikakvih problema već da će se pronaći najbolja rješenja.

"Građani Kantona Sarajevo su tako izabrali i željeli i nadamo se da ćemo zadovoljiti sve njihove potrebe. Mislim da će i predsjednci DF-a (Željko Komšić) i SBB-a (Fahrudin Radončić) pronaći zajedničko rješenje, pogotovo zato što predsjednik SDA-a gospodin Izetbegović upravo pokušava pozvati te ljude na jedan normalan razgovor i dogovor i zbog toga se nadamo da neće biti nikakvih problema", kazao je Prevljak.

Prevljak se osvrnuo na Radončićev komentar i istakao da će se riješiti i pitanje vlasti u Sarajevu, kao i to da je predsjednik SBB-a danas ishitreno postupio.

"Koliko poznajem Radončića, on je razuman čovjek i vjerujem da neće postupiti onako kako je rekao i da će to sve biti opet dobro. Ne bih znao šta je dovelo do takvih nesuglasica jer nisam razgovarao s predsjednicima stranaka o tome. Zato jer smo koalicija, mi kao SDA ne vjerujem da smo nešto uradili ili na bilo koji način provocirali jer mi na kantonalnom nivou nismo imali nikakve nesuglasice s predsjednicima SBB-a i DF-a, čak su i danas naše komunikacije sasvim normalne i iskrene", naveo je Prevljak.

Prevljak je također kazao da u Kantonu Sarajevo postoji vlast te da je to neupitno, kao i to da ima podršku i Skupštine.

"Još niko nije istupio tako da imamo 18 ruku, a s obzirom na to koliko sam upoznat šta je radila prethodna Vlada KS i koliko nam je zla nanijela u svim segmentima i ministarstvima, ova vlada ima budućnost i ne bi trebalo doći ni do kakvih promjena", poručio je Prevljak.