{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Preventivne mjere zbog visokih temperatura

F
27.6.2008. u 15:51
0
0
Preventivne mjere zbog visokih temperatura
0
Preventivne mjere zbog visokih temperatura
Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić održao je danas u Mostaru sastanak s predstavnicima Službe civilne zaštite i vatrogastva u cilju obavještavanja građana o preventivnim mjerama zbog povišenih temperatura, te općeg stanja u gradu.
Predstavnici Službe prezentirali su mjere koje je potrebno poduzeti u vrijeme visokih temperatura u gradu, te se između ostalog traži da se izlaganje direktnoj sunčevoj svjetlosti treba svesti na minimum u razdoblju od 10 do 17 sati dok je zbog pojačanog gubitka tečnosti nužno uzimati dovoljnu količinu napitaka i vode.

Od građana se također traži da nose kape i šešire velikih oboda, da koriste laganu obuću i svjetliju odjeću od prirodnih vlakana, a da se posebice pažnja obrati na ishranu i konzumiranje lakoprobavljive hrane higijenski ispravno pripremljene i čuvane u rashladnim uređajima.

Građani Mostara po mjerama Službe obvezni su voditi računa o racionalnoj potrošnji vode iz gradskog vodovoda kako bi svi stanovnici imali adekvatnu vodosnabdjevenost, posebice u višim zonama jer bi u protivnom predstavnici J.P. Vodovod mogli uvesti redukcije vode.

Kada je riječ o vatrogascima i pravovremenom djelovanju vatrogasne službe, Služba civilne zaštite traži od građana da obvezno prijave svaku pojavu požara Vatrogasnoj jedinici na dežurni telefon 123 operativnom centru Civilne zaštite na brojeve 571-833 ili 121.

Mjere Službe civilne zaštite odnose se i na gradsku inspekcijsku službu od koje se zahtjeva da pojača kontrolu i poduzme odgovarajuće mjere protiv svih subjekata koji se ne pridržavaju preventivnih mjera zaštite od požar, dok poduzeća u oblasti šumarstva imaju obvezu što hitnije baviti procjenu ugroženosti šuma od požara.

Ova Odluka, koju su donijeli gradonačelnik Bešlić i Služba civilne zaštite grada Mostara stupila je na snagu danom donošenja 27. lipnja 2008. i bit će na snazi do 1. listopada 2008. godine, priopćeno je iz Ureda za informiranje grada Mostara.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: