{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Preventivne mjere zbog visokih temperatura

F
27.6.2008. u 15:51
0
0
Preventivne mjere zbog visokih temperatura
0
Preventivne mjere zbog visokih temperatura
Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić održao je danas u Mostaru sastanak s predstavnicima Službe civilne zaštite i vatrogastva u cilju obavještavanja građana o preventivnim mjerama zbog povišenih temperatura, te općeg stanja u gradu.
Predstavnici Službe prezentirali su mjere koje je potrebno poduzeti u vrijeme visokih temperatura u gradu, te se između ostalog traži da se izlaganje direktnoj sunčevoj svjetlosti treba svesti na minimum u razdoblju od 10 do 17 sati dok je zbog pojačanog gubitka tečnosti nužno uzimati dovoljnu količinu napitaka i vode.

Od građana se također traži da nose kape i šešire velikih oboda, da koriste laganu obuću i svjetliju odjeću od prirodnih vlakana, a da se posebice pažnja obrati na ishranu i konzumiranje lakoprobavljive hrane higijenski ispravno pripremljene i čuvane u rashladnim uređajima.

Građani Mostara po mjerama Službe obvezni su voditi računa o racionalnoj potrošnji vode iz gradskog vodovoda kako bi svi stanovnici imali adekvatnu vodosnabdjevenost, posebice u višim zonama jer bi u protivnom predstavnici J.P. Vodovod mogli uvesti redukcije vode.

Kada je riječ o vatrogascima i pravovremenom djelovanju vatrogasne službe, Služba civilne zaštite traži od građana da obvezno prijave svaku pojavu požara Vatrogasnoj jedinici na dežurni telefon 123 operativnom centru Civilne zaštite na brojeve 571-833 ili 121.

Mjere Službe civilne zaštite odnose se i na gradsku inspekcijsku službu od koje se zahtjeva da pojača kontrolu i poduzme odgovarajuće mjere protiv svih subjekata koji se ne pridržavaju preventivnih mjera zaštite od požar, dok poduzeća u oblasti šumarstva imaju obvezu što hitnije baviti procjenu ugroženosti šuma od požara.

Ova Odluka, koju su donijeli gradonačelnik Bešlić i Služba civilne zaštite grada Mostara stupila je na snagu danom donošenja 27. lipnja 2008. i bit će na snazi do 1. listopada 2008. godine, priopćeno je iz Ureda za informiranje grada Mostara.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li izaći na oktobarske izbore?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: