Negativa(c) dana
0

Prevaranti s kućnom dostavom

Sarajevo-x.com
Novi slučaj prevaranata koji su se drznuli predstavljati kao inspektori Porezne uprave Federacije Bosne i Hercegovine upozorenje je građanima ovog entiteta, ali i čitave zemlje da je sve više onih koji ne biraju način kako bi ostvarili materijalnu korist.

Ovo je samo poljednji u nizu dovitljivih načina na koji kriminalci pokušavaju iskoristiti poštenost i lakovjernost građana.

Pojedinci se lažno predstavljaju kao inspektori

Vrlo često možemo pročitati ili čuti vijest o prevarantima koji na sve načine varaju građane, od onih koji se predstavljaju kao premijer Vlade FBiH, policijski inspektori ili kao u ovom slučaju, inspektori Porezne uprave FBiH. Kriminalci ne biraju način, a često će vam svoje "usluge" ponuditi na kućnom pragu s toga budite dodatno oprezno ukoliko vam neko ponudi pomoć, uslugu ili od vas traži novac u bilo koju svrhu.

Iz Porezne uprave su saopštili da građani prilikom svih inspekcijskih nadzora od inspektora zahtjevaju identifikaciju i pokazivanje službene legitimacije.

Ukoliko vam je bilo ko od takvih lica sumnjiv nemojte se libiti pozvati policiju ili nadležnu instituciju za čijeg se uposlenika ta osoba predstavlja kako bi ih spriječili u kriminalnim radnjama.