U Zenici ne mirišu avlije
48

Pretrpani kontejneri za smeće šire neugodan miris ulicama Zenice

E. M.
Kontejneri u Zenici danas su ruglo grada (Foto: Čitatelj)
Kontejneri u Zenici danas su ruglo grada (Foto: Čitatelj)
Kontejneri u zeničkim naseljima pretrpani su smećem koje preduzeće Alba, koje je zaduženo za čistoću u gradu, nije istreslo nekoliko dana zbog čega su se građani danas gušili u neugodnom mirisu.

Bajram je praznik kada muslimani u sklopu svojih dužnosti obilaze rodbinu i prijatelje, a ukoliko su to radili hodajući, a ne koristeći vozila, mogli su osjetiti nepodnošljivi miris koji se širio s lokacija za prikupljanje otpada. Bajram dođe, a ne mirišu avlije, bila bi melodija koja bi se danas mogla pjevušiti u Zenici.

Foto: Čitatelj
Foto: Čitatelj

Redakciji portala Klix.ba obratilo se nekoliko čitatelja koji su razočarani primitivizmom, a istakli su i razočarenje zbog toga što Alba Zenica, koja je prije skoro mjesec dana produžila ugovor sa Gradom Zenica, nije ispraznila kontejnere prije Bajrama kada građani odlažu veće količine smeće.

Dodali su kako kontejneri u pojedinim naseljima nisu ispražnjeni nekoliko dana zbog čega su ogromne količine smeća završile i pored kontejnera te da je na 40 stepeni Celzija nepodšljivo je prolaziti pored njih.