{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pretresno vijeće ICTY-a vratilo se iz obilaska u BiH

F
13.6.2006. u 10:15
0
0
Pretresno vijeće ICTY-a vratilo se iz obilaska u BiH
0
Pretresno vijeće ICTY-a vratilo se iz obilaska u BiH
Pretresno vijeće Međunarodnoga krivičnog suda za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije (ICTY) vratilo se u ponedjeljak u Haag iz šestodnevnog obilaska mjesta događaja u Bosni i Hercegovini, gdje je posjetilo lokalitete relevantne za sudski postupak u predmetu "Tužilac protiv Prlića i drugih".
U sastavu vijeća su bili sudac Antonetti (predsjedavajući), sudac Prandler i sudac Trechsel, a u obilasku su bili i predstavnici optužbe i odbrane, saopćio je ICTY.

U predmetu "Tužilac protiv Prlića i drugih" sudi se šestorici visokih rukovodilaca Herceg-Bosne, entiteta bosanskih Hrvata tokom rata, za navodnu odgovornost za ratne zločine počinjene nad Bošnjacima i drugim nehrvatima s područja u jugozapadnoj i srednjoj BiH.

Optužnica je usredotočena na zločine koji su počinjeni u općinama Prozor, Gornji Vakuf, Jablanica, Mostar, Ljubuški, Stolac, Čapljina i Vareš.

Pretresno vijeće se zahvaljuje svim vanjskim agencijama koje su pomogle praktično provođenje ove posjete, naročito Državnoj agenciji za istrage i zaštitu BiH, policijskim snagama Federacije BiH te Policijskoj misiji Evropske unije i EUFOR-u.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: