Muškarac uhapšen
21

Pretresi u Cazinu, pronađeni puška, pištolj, eksploziv, vojni bajoneti i droga

Piše: M. Ć.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Pripadnici MUP-a USK lišili su danas slobode jednu osobu iz Cazina, a prilikom pretresa objekata u vlasništvu osumnjičenog pronađene su značajne količine oružja i droge.

Akciju su izveli pripadnici Sektora kriminalističke policije Policijske stanice Cazin i Jedinice za podršku MUP-a USK, a po naredbi Općinskog suda Cazin.

Na više lokacija izvršen je pretres objekata u vlasništvu Z. H. (1962.), između ostalog i u naselju Donja Lučka, a kako saznajemo policijski službenici izvršili su pretres kuće, ugostiteljskog objekta i vozila u vlasništvu osumnjičenog.

"Tom prilikom pronađena je puška – karabin, više komada metaka različitog kalibra, eksploziv sa inicijalnim kapislama, plinski pištolj, jedan vojni bajonet i više komada okvira za različite vrste oružja, 16 stabljika kanabisa visine 2,5 do 3 metra te neutvrđena količina sjemenki kanabisa", kazala je za naš portal Snežana Galić, glasnogovornica MUP-a USK.

Osumnjičeni je lišen slobode, a u toku je kriminalistička obrada. Na teret mu se stavljaju krivična djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih naprava te krivično djelo proizvodnja i promet opojnih droga.