RS
0

Pretresi i hapšenja na više lokacija, pronađena droga

FENA
Pripadnici kriminalističke policije CJB Istočno Sarajevo uz asistenciju Jedinice za podršku, u toku noći su, na području Pala, Mokrog, Sokoca i Lukavice izvršili pretrese na većem broju lokacija što je rezultiralo hapšenjem većeg broja osoba i zaplijenom oko 700 grama heroina, te manjom količinom kokaina, spida i drugih opojnih droga.

Naime, već duži period CJB preduzima aktivnosti na presijecanju lanca rasturanja narkotičkih sredstava, te je u izdiferenciran veći broj osoba, pripadnika organizovane grupe koja se bavi rasturanjem narkotika.

Ppolicija je došla i do saznanja da su te osobe u sprezi s drugim licima u BiH i regionu, koja se takođe bave istim poslovima.

"S tim u vezi, tokom dana, u okviru akcije izvršeni su pretresi i na području Hercegovačko-neretvanskog kantona, Kantona Sarajevo i CJB Bijeljina“, saopćeno je iz CJB Istočno Sarajevo.

Na navedenim područjima pretresi još uvijek traju, a rezultate o broju uhapšenih osoba, kao i o količini zaplijenjene droge u ovom trenutku se ne mogu saopćiti.

Više detalja bit će saopćeno sutra na pres-konferenciji u Istočnom Sarajevu.