|

Pretresene ćelije sarajevskog zatvora, nisu pronađena nedozvoljena sredstva

Pretresene ćelije sarajevskog zatvora, nisu pronađena nedozvoljena sredstva
20
I. Č.
14.8.2019. u 13:40
25
komentara
20

dijeljenja
1/5 Foto: Klix.ba
2/5 Foto: Klix.ba
3/5 Foto: Klix.ba
4/5 Foto: Klix.ba
5/5 Foto: Klix.ba
Veliki pretres ćelija Kazneno-popravnog zavoda Sarajevo izvršen je danas uz pomoć pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, a osim ćelija pretresene su i prostorije koje koriste zatvorski čuvari.
Direktor KPZ-a Sarajevo Faruk Zubčević kazao je za Klix.ba da je riječ o opsežnoj akciji pretresa centralnog objekta, u sklopu koje su izvršeni pretresi prostorija koje koristi policija.

"U sklopu pretresa provedenog prema planu KPZ-a Sarajevo i uz saradnju s Antikorupcionim timom Vlade FBiH, nije pronađeno ništa od nedozvoljenih sredstava. Cilj akcije bio je provjera podataka koje razmjenjujemo s policijom i drugim agencijama, ali i provjera opreme za detekciju droge i drugih opojnih sredstava", kazao nam je Zubčević, dodavši da je sve urađeno uz podršku Federalnog ministarstva pravde i ministra Mate Jozića.

Napominje da su tokom pretresa, koji je trajao pet sati, učestvovali i psi za otkrivanje droge.

"Pretres je bio svojevrsna provjera uspostavljene infrastrukture i higijenskog sistema, čime je potvrđeno da je KPZ Sarajevo jedan od sigurnijih sistema. Time, uz ostalo, stiče uslove da bude u postupku certifikacije za međunarodni standard sigurnosti informacija ISO", istakao je direktor Faruk Zubčević.
Prijavi grešku


Komentari (25)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...