Nezadovoljni predstavnici
0

Pretres u Elektroprivredi HZ HB

FENA
Predstavnici Elektroprivrede Hrvatske zajednice (HZ) Herceg-Bosne (HB) izrazili su nezadovoljstvo načinom pretresa stanova i ostale privatne imovine uposlenika tog poduzeće tijekom akcije koju su danas proveli djelatnici Ureda za indirektno oporezivanje BiH, MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije i SIPA-e.

"Nemamo ništa protiv poduzimanja i provedbe potrebnih aktivnosti nadležnih organa i tijela BiH, ali smatramo da nije potreban ovakav posjet, jer su i do sada nadležna tijela nesmetano vršila uvid u dokumentaciju vezanu za električnu energiju i posjeduju preslike, a o svemu su upoznati i drugi nadležni organi BiH, kao i tajništvo energetske zajednice u Beču", ističe se u priopćenju Elektroprivrede HZ HB.

U Elektroprivredi HZ HB naglašavaju kako su svi odgovorni u poduzeću i nadalje spremni i otvoreni za korektnu suradnju na ovome poslu jer im je u cilju rasvjetljavanje i utvrđivanje istine u ovome predmetu, odnosno zakonitom poslovanju Elektroprivrede HZ HB d.d. Mostar

Naime, u prostorijama Elektroprivrede Hrvatske zajednice HB danas je po nalogu Suda BiH provedena akcija vezana za naplatu carinskih dažbina, odnosno naplatu carinske evidencije za uvoz struje u BiH.