{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Presuda nakon sporazuma o priznanju krivnje

F
FENA
6.1.2009. u 14:17
0
0
Presuda nakon sporazuma o priznanju krivnje
0
Presuda nakon sporazuma o priznanju krivnje
Sud Bosne i Hercegovine, nakon razmatranja i prihvatanja sporazuma o priznanju krivnje sklopljenih između Tužilaštva BiH i optuženih, izrekao je prvostepenu presudu kojom su optuženi Stevan Krstić, Marinko Srdić, Tomislav Jevtić, Predrag Nikolić, Milisav Tomić i Stanko Dinkić oglašeni krivim za krivično djelo krijumčarenja.
Optuženom Stevanu Krstiću Sud je izrekao uslovnu osudu u trajanju od osam mjeseci, koja se neće izvršiti ukoliko optuženi ne učini novo krivično djelo u roku od dvije godine od dana pravosnažnosti presude, te novčanu kaznu u iznosu od 11.000 KM.

Optuženima Marinku Srdiću i Predragu Nikoliću Sud je izrekao uslovnu osudu u trajanju od po šest mjeseci, koja se neće izvršiti ukoliko optuženi ne učine novo krivično djelo u roku od dvije godine od dana pravosnažnosti presude, te novčanu kaznu u iznosu od po 3.000 KM.

Optuženom Tomislavu Jevtiću Sud je izrekao uslovnu osudu u trajanju od šest mjeseci, koja se neće izvršiti ukoliko optuženi ne učini novo krivično djelo u roku od dvije godine od dana pravosnažnosti presude, te novčanu kaznu u iznosu od 5.000 KM.

Optuženom Milisavu Tomiću Sud je izrekao uslovnu osudu u trajanju od šest mjeseci, koja se neće izvršiti ukoliko optuženi ne učini novo krivično djelo u roku od dvije godine od dana pravosnažnosti presude, te novčanu kaznu u iznosu od 4.500 KM.

Optuženom Stanku Dikiću Sud je izrekao uslovnu osudu u trajanju od šest mjeseci, koja se neće izvršiti ukoliko optuženi ne učini novo krivično djelo u roku od dvije godine od dana pravosnažnosti presude, te novčanu kaznu u iznosu od 6.000 KM.

U izreci presude, između ostalog, stoji da su optuženi Stevan Krstić, Marinko Srdić, Tomislav Jevtić, Predrag Nikolić, Milisav Tomić i Stanko Dinkić oglašeni krivim što su 8. decembra 2008. godine, po prethodnom dogovoru sa njima poznatim osobama, sa područja Republike Srbije u Bosnu i Hercegovinu prevezli 30 grla krupne stoke bez dozvole - odobrenja Ureda za veterinarstvo Bosne i Hercegovine, pri tome izbjegavajući mjere carinske kontrole. Na taj način, optuženi su počinili krivično djelo krijumčarenja, saopćeno je danas iz Suda BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: