{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Presuda nakon sporazuma o priznanju krivnje

F
6.1.2009. u 14:17
0
0
Presuda nakon sporazuma o priznanju krivnje
0
Presuda nakon sporazuma o priznanju krivnje
Sud Bosne i Hercegovine, nakon razmatranja i prihvatanja sporazuma o priznanju krivnje sklopljenih između Tužilaštva BiH i optuženih, izrekao je prvostepenu presudu kojom su optuženi Stevan Krstić, Marinko Srdić, Tomislav Jevtić, Predrag Nikolić, Milisav Tomić i Stanko Dinkić oglašeni krivim za krivično djelo krijumčarenja.
Optuženom Stevanu Krstiću Sud je izrekao uslovnu osudu u trajanju od osam mjeseci, koja se neće izvršiti ukoliko optuženi ne učini novo krivično djelo u roku od dvije godine od dana pravosnažnosti presude, te novčanu kaznu u iznosu od 11.000 KM.

Optuženima Marinku Srdiću i Predragu Nikoliću Sud je izrekao uslovnu osudu u trajanju od po šest mjeseci, koja se neće izvršiti ukoliko optuženi ne učine novo krivično djelo u roku od dvije godine od dana pravosnažnosti presude, te novčanu kaznu u iznosu od po 3.000 KM.

Optuženom Tomislavu Jevtiću Sud je izrekao uslovnu osudu u trajanju od šest mjeseci, koja se neće izvršiti ukoliko optuženi ne učini novo krivično djelo u roku od dvije godine od dana pravosnažnosti presude, te novčanu kaznu u iznosu od 5.000 KM.

Optuženom Milisavu Tomiću Sud je izrekao uslovnu osudu u trajanju od šest mjeseci, koja se neće izvršiti ukoliko optuženi ne učini novo krivično djelo u roku od dvije godine od dana pravosnažnosti presude, te novčanu kaznu u iznosu od 4.500 KM.

Optuženom Stanku Dikiću Sud je izrekao uslovnu osudu u trajanju od šest mjeseci, koja se neće izvršiti ukoliko optuženi ne učini novo krivično djelo u roku od dvije godine od dana pravosnažnosti presude, te novčanu kaznu u iznosu od 6.000 KM.

U izreci presude, između ostalog, stoji da su optuženi Stevan Krstić, Marinko Srdić, Tomislav Jevtić, Predrag Nikolić, Milisav Tomić i Stanko Dinkić oglašeni krivim što su 8. decembra 2008. godine, po prethodnom dogovoru sa njima poznatim osobama, sa područja Republike Srbije u Bosnu i Hercegovinu prevezli 30 grla krupne stoke bez dozvole - odobrenja Ureda za veterinarstvo Bosne i Hercegovine, pri tome izbjegavajući mjere carinske kontrole. Na taj način, optuženi su počinili krivično djelo krijumčarenja, saopćeno je danas iz Suda BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: