"Patriotska liga"
0

Presuda Jurišiću presedan je planetarnih razmjera

FENA
Savez udruženja boraca "Patriotske lige" Bosne i Hercegovine osuđuje "zloupotrebu prava i istine prerađene i fabrikovane u Beogradu" u slučaju Ilije Jurišića, ali i svim drugim montiranim procesima i procesa u pripremi protiv bh. građana te poručuje da to neće proći.

Nosioce vlasti u BiH Savez upozorava da je krajnje vrijeme da se trgnu i shvate svoju ulogu u odbrani digniteta ove države, zaštite prava i sloboda njenih građana i patriota. U saopćenju za javnost naglašava da je nevjerovatna presuda Iliji Jurišiću u Beogradu, u zemlji u kojoj najtraženiji zločinac na svijetu slobodno hoda, presedan planetarnih razmjera.

Članovi Saveza smatraju da je nonsens u pravu, pravdi i istini očito moguć, što potvrđuje i presuda nevinom Iliji Jurišiću.

Danas, po izrečenoj presudi Iliji Jurišiću a time i svim patriotima BiH koji nisu štedjeli sebe u odbrani svoje domovine i vrijednosti kojima se može ponositi cijeli civilizirani svijet, krokodilske suze bh. političara jesu providne i evidentno u funkciji predizbornog inženjeringa, a nikako odraz shvatanja uloge i odgovornosti funkcija koje obavljaju, stav je Saveza udruženja boraca "Patriotske lige" BiH.