{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Prestanite ubijati narod Palestine"

F
10.1.2009. u 14:07
0
17
"Prestanite ubijati narod Palestine"
0
"Prestanite ubijati narod Palestine"
Foto: Gorazde-x.com
"Zaustavite ubijanje djece", "Juče BiH, danas Palestina a sutra...?" samo su neke od poruka upućenih sa današnjeg protestnog skupa koji je tačno u podne održan na Trgu branilaca grada u Goraždu.
U znak solidarnosti sa narodom Palestine protestni skup organizirala je koordinacija udruženja sa ovog područja kako bi građani Goražda na ovaj način poslali jasnu poruku svijetu, da zaustavi krvoproliće u Palestini.

- Centralna poruka skupa je 'Prestanite ubijati narod Palestine' i želimo da nas čuju oni koji mogu zaustaviti ovo krvoproliće i ubijanje nedužnih civila i djece. Građani Goražda i sami su doživjeli sličnu sudbinu i naša je obaveza da makar na ovaj način iskažemo solidarnost sa narodom Palestine - kazao je Rašid Sijerčić predsjednik Udruženja za očuvanje prirodne i civilizacijske baštine "Sinan-paša Sijerčić".

Svoj protest protiv rata u Palestini iskazali su i mladi Goražda.

"Želimo da se zaustavi ubijanje nevinih ljudi a posebno djece, jer mi znamo kako to izgleda. I u Goraždu su se ubijala nevina djeca koja nikome ništa nisu skrivila a učešće na ovom skupu je naša poruka da se nikada i nikome to zlo ne dogodi", kazao je Nedim Krajišnik predsjednik Udruženja mladih "Vejk Up" Goražde.

Na skupu se obratio i načelnik Općine Goražde Muhamed Ramović koji je pozdravio ovaj način solidarnosti uz poziv građanima da narodu Palestine pomognu i kroz niz pokrenutih humanitarnih akcija.

U nadi da će danas upućene poruke doći do onih koji mogu zaustaviti krvoproliće u Palestini, protestni skup građani Goražda okončali su mirnom šetnjom ulicama grada.

Organizatori skupa bili su Udruženje za očuvanje prirodne i civilizacijske baštine "Sinan-paša Sijerčić", Udruženje antifašista i boraca NOR-a, Društvo Josip Broz Tito te Udruženja logoraša, demobilisanih boraca Armije RBiH, zatim ratnih vojnih invalida, porodica šehida i poginulih boraca, civilnih žrtava rata, Udruženje za zaštitu tekovina borbe za BIH, Udruženje generala BiH te omladinska udruženja "Vejk Up", "Gradsko vijeće mladih" te "Mreža mladih Civitasa".

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: