{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Prestanite ubijati narod Palestine"

F
FENA
10.1.2009. u 14:07
0
17
"Prestanite ubijati narod Palestine"
0
"Prestanite ubijati narod Palestine"
Foto: Gorazde-x.com
"Zaustavite ubijanje djece", "Juče BiH, danas Palestina a sutra...?" samo su neke od poruka upućenih sa današnjeg protestnog skupa koji je tačno u podne održan na Trgu branilaca grada u Goraždu.
U znak solidarnosti sa narodom Palestine protestni skup organizirala je koordinacija udruženja sa ovog područja kako bi građani Goražda na ovaj način poslali jasnu poruku svijetu, da zaustavi krvoproliće u Palestini.

- Centralna poruka skupa je 'Prestanite ubijati narod Palestine' i želimo da nas čuju oni koji mogu zaustaviti ovo krvoproliće i ubijanje nedužnih civila i djece. Građani Goražda i sami su doživjeli sličnu sudbinu i naša je obaveza da makar na ovaj način iskažemo solidarnost sa narodom Palestine - kazao je Rašid Sijerčić predsjednik Udruženja za očuvanje prirodne i civilizacijske baštine "Sinan-paša Sijerčić".

Svoj protest protiv rata u Palestini iskazali su i mladi Goražda.

"Želimo da se zaustavi ubijanje nevinih ljudi a posebno djece, jer mi znamo kako to izgleda. I u Goraždu su se ubijala nevina djeca koja nikome ništa nisu skrivila a učešće na ovom skupu je naša poruka da se nikada i nikome to zlo ne dogodi", kazao je Nedim Krajišnik predsjednik Udruženja mladih "Vejk Up" Goražde.

Na skupu se obratio i načelnik Općine Goražde Muhamed Ramović koji je pozdravio ovaj način solidarnosti uz poziv građanima da narodu Palestine pomognu i kroz niz pokrenutih humanitarnih akcija.

U nadi da će danas upućene poruke doći do onih koji mogu zaustaviti krvoproliće u Palestini, protestni skup građani Goražda okončali su mirnom šetnjom ulicama grada.

Organizatori skupa bili su Udruženje za očuvanje prirodne i civilizacijske baštine "Sinan-paša Sijerčić", Udruženje antifašista i boraca NOR-a, Društvo Josip Broz Tito te Udruženja logoraša, demobilisanih boraca Armije RBiH, zatim ratnih vojnih invalida, porodica šehida i poginulih boraca, civilnih žrtava rata, Udruženje za zaštitu tekovina borbe za BIH, Udruženje generala BiH te omladinska udruženja "Vejk Up", "Gradsko vijeće mladih" te "Mreža mladih Civitasa".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: