{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prestale važiti stare lične karte i vozačke dozvole u BiH

F
FENA
7.12.2005. u 17:30
0
0
Prestale važiti stare lične karte i vozačke dozvole u BiH
0
Prestale važiti stare lične karte i vozačke dozvole u BiH
Ministar civilnih poslova BiH Safet Halilović donio je Odluku o prestanku važenja ličnih karata i vozačkih dozvola izdatih na osnovu entitetskih i kantonalnih propisa u BiH.
Spomenutom odlukom utvrđeno je da 31. oktobra ove godine prestaju važiti lične karte i vozačke dozvole izdate na osnovu entitetskih i kantonalnih propisa u BiH, što znači da se u pravnom prometu u BiH mogu koristiti samo obrasci ličnih karata i vozačkih dozvola koje je izdao CIPS, saopćeno je iz Državne granične službe.

Iz DGS-a podsjećaju da su do dana donošenja ove odluke građani BiH, u skladu sa Sporazumom između Vijeća ministara BiH i Savjeta ministara SCG-a o uvjetima putovanja državljana dvije države, mogli prelaziti državnu granicu prema SCG-u i sa starim ličnim kartama i vozačkim dozvolama, koje su bile izdate na osnovu entitetskih i kantonalnih propisa.

Nakon donošenja spomenute odluke, građani BiH više neće moći prelaziti državnu granicu sa starim ličnim kartama i vozačkim dozvolama, već samo na osnovu nove lične karte i vozačke dozvole izdate u CIPS-u ili važeće putne isprave.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: