Rajko Vasić
0

"Presija na Srbe" u institucijama BiH

FENA
Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) zahtijeva da se u svim institucijama BiH gdje se ne odlučuje konsenzusom ili tripartitnim učešćem, striktno primjenjuje princip nacionalne rotacije, a u oblastima kao što je sigurnost i pravosuđe odgovarajući nacionalni raspored.

Izvršni sekretar SNSD-a Rajko Vasić ocijenio je danas da „intenzivna medijsko-politička presija na rukovodeće i odgovorne kadrove u institucijama BiH iz RS-a predstavlja dio smišljenog i agresivnog pritiska na RS“.

Vasić u pisanoj izjavi tvrdi i da ta presija predstavlja način da bi se izdjelovao ostanak "mnogih bošnjačkih rukovodilaca na važnim mjestima i u drugom mandatu kao što su to Regulatorna agencija za telekomunikacije ili Uprava za indirektno oporezivanje“.

Dalje navodi da je "nacionalno prebrojavanje koje se lansira iz Sarajeva samo pokušaj da se u javnosti i u međunarodnoj zajednici stvori utisak da 'Srbi drže sve u BiH' i da Bošnjaci moraju dobiti više funkcija da bi se nacionalni balans, navodno, popravio“.

Vasić smatra i da "nikakva kumulativna nacionalna analiza nikome ne daje pravo da zadrži drugi mandat za pripadnike istog naroda“.