|

Prepoznajete li kradljivca: Iz zgrade u Sarajevu otuđeno 18 hidrantskih crijeva, građani mole za pomoć

Prepoznajete li kradljivca: Iz zgrade u Sarajevu otuđeno 18 hidrantskih crijeva, građani mole za pomoć
147
Klix.ba
27.2.2017. u 17:39
187
komentara
147

dijeljenja
Stanari zgrade B1 stambenog kompleksa "Miljacka" u Sarajevu prijavili su policiji slučaj krađe 18 crijeva za hidrante, a zahvaljujući nadzornim kamerama nadaju se da će kradljivac biti priveden.
Snimci koji su priloženi zabilježili su dešavanja u rasponu od 20. do 22. februara. Stanari zgrade su u kontaktu s portalom Klix.ba istakli veliku zabrinutost, a posebno zbog nedavne tragedije na Alipašinom Polju gdje su vatrogasci bili onesposobljeni u gašenju požara u kojem su poginule dvije osobe, a upravo zbog nefunkcionalnih hidranata.

"Nedavno smo imali krađu gdje je N.N. osoba otuđila 18 hidrantskih crijeva. S obzirom na to da imamo CCTV zabilježili smo ulazak, obilazak, kao i iznošenje crijeva“, rekao je za Klix.ba jedan od stanara zgrade "Miljacka" tvrdeći da je slučaj krađe prijavljen policiji te da im je proslijeđen snimak.

Kako kažu stanari, sumnjiva osoba je prvo došla u izviđanje, a u zgradu je ušla jer je tvrdila da dijeli reklamni materijal.

"Pretpostavljamo da je ukrao ključ za ormariće hidranta, jer smo primijetili da je na hidrantu na 12. spratu razbijeno staklo i da nedostaje ključ. Dan poslije je došao s ruksakom u kojem je, pretpostavljamo, donio torbe. Nakon toga se vidi kako iznosi dvije pune torbe zajedno s ruksakom. Sutra je došao po ostatak crijeva gdje ga je nekoliko stanara odlučilo spriječiti nakon čega je N.N. pobjegao iz zgrade“, kažu stanari "Miljacke" koji mole sugrađane da sve eventualne informacije o počinitelju dostave u najbližu policijsku stanicu.
Prijavi grešku


Komentari (187)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...