Odluka Vlade KS
100

Prenamjena sredstava u Sarajevu: 1,8 miliona KM za šume spašavat će ipak GRAS

I. Č.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Vlada Kantona Sarajevo je na vanrednoj sjednici održanoj 22. maja 2020. godine donijela odluku da se 1,8 miliona KM prvobitno namijenjenih za šume preraspodijeli za GRAS.

Sredstva će se, kako je objavljeno u Službenim novinama Kantona Sarajevo, preraspodijeliti sa namjenskog računa za šume i koristiti da se pokriju akumulirani gubici KJKP GRAS. Za realizaciju odluke zaduženi su Ministarstvo saobraćaja KS i Ministarstvo finansija KS u okviru svojih nadležnosti.

Ministarstvo privrede KS je krajem 2019. godine najavljivalo da će se u sklopu Programa utroška namjenskih sredstava u oblasti šumarstva iz budžeta Kantona Sarajevo novac koristiti za provođenje šumsko-uzgojnih radova i radova na zaštiti šuma na području Kantona Sarajevo.

Osim toga, najavljeno je da će se u sklopu projekta "Monitoring zaštite šuma od požara i šumskih krađa uspostavom videonadzora, fizičkih prepreka sa fizičkom i tehničkom zaštitom uključujući i stacionarne rampe a sve u cilju zaštite imovine Kantona Sarajevo. Od videonadzora se u međuvremenu odustalo.