Iz Konjica
3.5k

Preminuo vozač direktora kompanije Igman koji je bio zaražen koronavirusom

R. D.
Foto: G. Š./Klix.ba
Foto: G. Š./Klix.ba
Danas je zabilježen drugi smrtni slučaj osobe koja je bila zaražena koronavirusom u BiH.

Kako je potvrđeno, radi se o muškarcu iz Konjica, koji je imao 53 godine. Radio je kao vozač direktora kompanije Igman iz Konjica, a kao i direktoru Igmana i njemu je bio potvrđen koronavirus.

Iz Kriznog štaba su kazali da je osoba koja je preminula imala obostranu upalu pluća, a u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar primljen je u subotu. Nezvanično on je sa aerodroma dovezao srbijanskog biznismena koji je bio zaražen koronavirusom i koji je virus prenio na proslavigodišnjice firme Igman u Konjicu 11. marta.

Muškarac koji je preminuo, kako saznajemo, i ranije je imao određene zdravstvene poteškoće.

Zaraza koronavirusom u Konjicu počela je nakon svečanosti organizovane 11. marta, kojom je obilježena 70. godišnjica kompanije Igman.

Broj zaraženih po gradovima:

Banja Luka - 70, Konjic - 15, Mostar - 7, Laktaši - 6, Kozarska Dubica - 5, Bihać - 5, Zenica - 4, Goražde - 4, Čelinac - 3, Sarajevo - 3, Kneževo - 3, Bijeljina - 3, Modriča - 2, Brčko - 2, Tešanj - 2, Bosanski Brod - 2, Prnjavor - 2, Bosanska Gradiška - 1, Derventa - 1, Novi Travnik - 1, Breza - 1, Orašje - 1, Široki Brijeg - 1, Visoko - 1, Srbac - 1, Teslić - 1, Doboj - 1, Prijedor - 1, Ribnik - 1.