{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Preminuo službenik Rijaseta IZ-a u BiH Halil Bjelak

F
31.12.2010. u 14:19
0
0
Preminuo službenik Rijaseta IZ-a u BiH Halil Bjelak
0
Preminuo službenik Rijaseta IZ-a u BiH Halil Bjelak
Profesor Halil Bjelak, penzionirani službenik Rijaseta Islamske zajednice u BiH, dugogodišnji prevodilac za arapski jezik u redakciji Glasnika Rijaseta IZ, preminuo je danas, 31. decembra.
Profesor Bjelak rođen je 26. oktobra 1940. godine u Orašcu u Republici Srbiji. Osnovnu školu završio je u rodnom mjestu, a Gazi Husrev-begovu medresu, kao i Filozofski fakultet, odsjek za orijentalne jezike: arapski jezik i književnost, turski jezik i književnost i perzijski jezik, u Sarajevu.

Diplomirao je 1965. godine i stekao stručno zvanje profesor arapskog jezika i književnosti. Na Filozofskom fakultetu u Sarajevu je radio do jula 1993. godine, kada prelazi u Islamsku zajednicu, gdje radi kao prevodilac za arapski jezik u redakciji časopisa Glasnik.

U svom radnom vijeku radio je kao imam u Zavidovićima i Sarajevu, bio prevodilac-korespondent u bosanskohercegovačkim firmama u Iraku i Libiji.

U toku agresije na BiH odmah se uključio u odbranu domovine, a tokom cijelog rata bio predsjednik kluba odbornika Stranke demokratske akcije općine Novi Grad.

Dženaza namaz Halilu Bjelaku klanjat će se u ponedjeljak, 3. januara 2011. u Sarajevu, u haremu Gazi Husrev-begove džamije nakon podne namaza, a ukop će biti obavljen na greblju Jarčedoli, javila je Mina.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: