{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Preminuo profesor i prvi rektor Sveučilišta Hercegovina Milenko Brkić

19.8.2017. u 16:48
421
Preminuo profesor i prvi rektor Sveučilišta Hercegovina Milenko Brkić
421
Preminuo profesor i prvi rektor Sveučilišta Hercegovina Milenko Brkić
U 74. godini života, u Bijakovićima, preminuo je prof. dr. Milenko Brkić, penzionisani profesor Filozofskog fakulteta u Sarajevu i prvi rektor Sveučilišta Hercegovina.
Prof. dr. Milenko Brkić rođen je 1944. godine u Sarajevu, odrastao je u Bijakovićima, općina Čitluk, srednju učiteljsku školu završio je u Mostaru, a studij pedagogije i psihologije na Filozofskom fakultetu u Sarajevu, gdje je do kraja radnog vijeka radio kao redovni profesor.

Obavljao je dužnosti dekana, rektora, ministra obrazovanja, znanosti, kluture i sporta BiH, 1992. izabran je za predsjednika Hrvatske demokratske zajednice BiH, te 1997. za predsjednika obnovljene Hrvatske narodne zajednice, čiji je zastupnik bio u Parlamentu Federacije BiH.

Obnašao je brojne dužnosti u humanitarnom sektoru, jedno vrijeme bio je predsjednik Crvenog križa BiH i Jugoslavije, a bio je angažiran u brojnim kulturnim i humanitarnim organizacijama. Kao pedagog i profesor objavio je 12 knjiga i više stotina znanstvenih i stručnih članaka, bio je glavni urednik nekoliko znanstvenih i stručnih časopisa.

Sprovod prof. Milenka Brkića bit će obavljen u ponedjeljak, 21. augusta u 18 sati na groblju u Bijakovićima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li izaći na oktobarske izbore?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: