|

Preminuo novinar Asaf Bečirović

Preminuo novinar Asaf Bečirović
39
E.S.H.
14.8.2019. u 10:31
0
komentara
39

dijeljenja
Preminuo novinar Asaf Bečirović Asaf Bečirović, Foto: Oslobođenje
U Sarajevu je noćas u 60. godini preminuo Asaf Bečirović, urednik magazina Start BiH i dugogodišnji novinar, nakon kratke i teške bolesti.
Kao novinar je gotovo dvije decenije radio u dnevnim novinama Oslobođenje u kojima je dva puta proglašen za najboljeg novinara tog lista i u dnevnom listu Faktor.

Prije rata bio je novinar u fabričkom listu "Pretis". Tokom agresije je bio pripadnik Armije RBiH. Osim po vedrom duhu, čitaoci i kolege će ga, između ostalog, pamtiti i po reportažama i brojnim kolumnama u kojima je na satiričan način kritikovao fenomene tranzicijskog društva.

Nakon kratke i teške bolesti napustio nas je novinar osebujnog, prepoznatljivog stila, čovjek čiji tekstovi su se tražili i rado čitali, dobar čovjek, naš Asko, napisale su kolege iz Oslobođenja.

Kažu, stil je sam čovjek. Asafovi tekstovi, i da se ne pogleda potpis ispod njih, mogli su biti samo njegovi tekstovi. Mudri, a lagani, vrcavi i zanimljivi, a uvijek s velikom porukom. Pa, i da ih nije potpisao, pažljiv čitalac ovog novinara, koji je radio u Oslobođenju godinama, i u Danima, a karijeru završio kao urednik Starta, znao bi da su njegovi.

To je najviše što jedan novinar može postići.

Mjesto i vrijeme dženaze bit će naknadno objavljeni, saopćeno je iz magazina Start BiH.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Komentari na članak su isključeni.