BiH
2

Preminuo glavni urednik Press-a RS Goran Mihajlović

FENA
Goran Mihajlović
Goran Mihajlović
Banjoj Luci je jutros u 48. godini, nakon kratke i teške bolesti, preminuo glavni i odgovorni urednik dnevnog lista “Press RS” Goran Mihajlović.

Rođen je 19. oktobra 1965. godine u Bugojnu, a osnovnu i srednju školu završio je u Sarajevu gdje je i diplomirao na Ekonomskom fakultetu.

Pred početak rata u BiH počeo je da radi kao novinar u listu "Javnost", da bi 1992. godine bio jedan od osnivača Radija Republike Srpske na Palama. Bio je i glavni urednik ove medijske kuće do 1996. godine kada prelazi u bijeljinski "Ekstra magazin".

Od 1999. godine radi u "Nezavisnim novinama" kao urednik, a 2002. prelazi u "Glas Srpske" na poziciju zamjenika glavnog i odgovornog urednika.

Početkom 2007. postaje izvršni urednik u nedeljniku "Pravda", a sredinom te godine prelazi u “Press” i postaje glavni i odgovorni urednik izdanja ovog lista za Republiku Srpsku.

Početkom prošle decenije bio je i predsjednik Nezavisnog udruženja novinara Republike Srpske.

Iza Mihajlovića ostaje i značajan književni rad, dvije objavljene zbirke pripovjedaka, i treća koja je bila u pripremi. Dobitnik je više značajnih književnih nagrada.

Datum i mesto komemoracije i sahrane Gorana Mihajlovića bit će naknadno saopćeni.