{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Preminuo generalni direktor FDS-a Šefik Lojo

F
FENA
12.4.2008. u 16:16
0
0
Preminuo generalni direktor FDS-a Šefik Lojo
0
Preminuo generalni direktor FDS-a Šefik Lojo
U Kliničkom centru Ljubljana u petak je preminuo generalni direktor Fabrike duhana Sarajevo Šefik Lojo. Lojo je rođen 1. januara 1941. godine u Foči. Po zanimanju je bio diplomirani inžinjer mašinstva.
U kolektiv Fabrike duhana Sarajevo došao je 1969. godine, sa nekoliko godina iskustva u struci i prošao kroz sve njene radne cjeline, od rukovodioca montaže nove tehnologije, Službe održavanja mašina i uređaja, inžinjera u Službi razvoja, rukovodioca konstrukcionog biroa, direktora pojedinih organizacijskih dijelova do direktora Fabrike.

Kako je saopćeno iz FDS-a, svojim stručnim znanjem i iskustvom doprinio je stalnom usponu Fabrike duhana Sarajevo, afirmišući se kao uspješan i cijenjen privrednik.

Dobitnik je brojnih priznanja, diploma, pohvala, zahvalnica, među kojima su značajnija Orden rada sa srebrenim vijencem, Priznanje "Najmenadžer“ BiH za uspješno poslovanje FDS d.d. i ukupna menadžerska dostignuća, Priznanje Privredne komore zemalja jugoistočne Evrope "Zlatni most“ za izuzetne rezultate, te za uspješno obavljanje ekonomskih veza između zemalja bivše Jugoslavije.

Šefik Lojo je imao najznačajniju ulogu razvoja Fabrike duhana Sarajevo i njegovo ime se veže za uspjeh i razvoj ovog kolektiva.

O datumu i mjestu održavanja komemorativne sjednice, te vremenu i mjestu dženaze, javnost će biti blagovremeno obaviještena, saopćeno je.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: