Veliki gubitak
0

Preminuo Adrian Burder, izvršni direktor fondacije Dogs Trust

Klix.ba
Predstavništvo Fondacije Dogs Trust u Bosni i Hercegovini s velikom žalošću obavjijestilo je da je veliki borac za dobrobit pasa, izvršni direktor fondacije Dogs Trust Adrian Burder, nakon kratke bolesti nenadano preminuo jučer.

Kao prvi čovjek Fondacije, Adrian se u okviru međunarodnih aktivnosti Fondacije posebno zalagao za Bosnu i Hercegovinu i često je posjećivao bh. tim.

"Njegova velika želja je bila da, uz naš posvećeni rad te znanje i resurse Fondacije, pomognemo lokalnoj zajednici da na human način dođe do dana kada će psi živjeti samo sa svojim odgovornim vlasnicima, a ne nezbrinuti na ulicama", navedeno je u saopćenju.

Fondacija Dogs Trust kroz programe koje kreira, koordinira i finansira, još od 2012. godine pomaže sistemsko unapređenje dobrobiti pasa, što direktno pomaže i zajednici da se problem s napuštenim psima riješi.

"Uvjereni smo da psi mogu biti sretni samo ako su i ljudi sretni, ali i obratno. U čast i sjećanje na Adriana, nastavljamo s našim zalaganjem u skladu s misijom Fondacije i ka cilju s kojim i psi i zajednica dobijaju", zaključuju u saopćenju.