{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Preminula novinarka Emina Hrenovica

S
18.12.2009. u 18:50
0
12
Preminula novinarka Emina Hrenovica
0
Preminula novinarka Emina Hrenovica
Nakon kraće i teške bolesti danas je u Sarajevu preminula Emina Hrenovica, urednica u Dokumentarnom programu Federalne televizije.
"Naša kuća je izgubila dragocjenu saradnicu, autoricu brojnih emisija i nadasve dobrog čovjeka, Eminu Hrenovicu. Pamtit ćemo je po ljudskosti, profesionalnosti, dobroti i plemenitosti. Datum, vrijeme i mjesto komemoracije i dženaze bit će objavljeni naknadno", navodi se u saopštenju FTV-a.

Saučešće je izjavio i Predsjednik Međunarodnog centra za mir i direktor Međunarodnog festivala “Sarajevska zima” Ibrahim Spahić.

"Bosanskohercegovačko novinarstvo i kultura imali su u Emini Hrenovica jednu od najdragocjenijih ličnosti koja je svoj život posvetila promicanju novinarske etike i kulture življenja, afirmišući posebno stvaraoce u umjetnosti i kulturi i kulturnu baštinu Bosne i Hercegovine. Građani Bosne i Hercegovine i njene kolege pamtit će je kao izuzetnu ličnost koja je dala dragocjen doprinos našoj zajednici i svojim radom svjedočila da je novinarstvo ugledna i važna profesija kojoj su potrebni ljudi sa integritetom kakav je imala Emina", navodi se u saučešću Ibrahima Spahića.

Emina Hrenovica je rođena 17. aprila 1956. godine. Smrću Emine Hrenovice bh. novinarstvo je izgubilo velikog novinara, dragocjenog radnika, ali nadasve dobrog čovjeka.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: