{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Preminula novinarka Emina Hrenovica

S
18.12.2009. u 18:50
0
12
Preminula novinarka Emina Hrenovica
0
Preminula novinarka Emina Hrenovica
Nakon kraće i teške bolesti danas je u Sarajevu preminula Emina Hrenovica, urednica u Dokumentarnom programu Federalne televizije.
"Naša kuća je izgubila dragocjenu saradnicu, autoricu brojnih emisija i nadasve dobrog čovjeka, Eminu Hrenovicu. Pamtit ćemo je po ljudskosti, profesionalnosti, dobroti i plemenitosti. Datum, vrijeme i mjesto komemoracije i dženaze bit će objavljeni naknadno", navodi se u saopštenju FTV-a.

Saučešće je izjavio i Predsjednik Međunarodnog centra za mir i direktor Međunarodnog festivala “Sarajevska zima” Ibrahim Spahić.

"Bosanskohercegovačko novinarstvo i kultura imali su u Emini Hrenovica jednu od najdragocjenijih ličnosti koja je svoj život posvetila promicanju novinarske etike i kulture življenja, afirmišući posebno stvaraoce u umjetnosti i kulturi i kulturnu baštinu Bosne i Hercegovine. Građani Bosne i Hercegovine i njene kolege pamtit će je kao izuzetnu ličnost koja je dala dragocjen doprinos našoj zajednici i svojim radom svjedočila da je novinarstvo ugledna i važna profesija kojoj su potrebni ljudi sa integritetom kakav je imala Emina", navodi se u saučešću Ibrahima Spahića.

Emina Hrenovica je rođena 17. aprila 1956. godine. Smrću Emine Hrenovice bh. novinarstvo je izgubilo velikog novinara, dragocjenog radnika, ali nadasve dobrog čovjeka.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: