Saradnja
30

Premijerka HNK posjetila Konjic, fokus razgovora sa gradonačelnikom infrastruktura i zakonska rješenja

S. Š.
Premijerka Hercegovačko-neretvanskog kantona Marija Buhač i zamjenik predsjedavajućeg Skupštine HNK-a i predsjedavajući Doma naroda Parlamenta Federacije BiH Tomislav Martinović danas su posjetili Konjic.

Danas su premijerka Hercegovačko-neretvanskog kantona Marija Buhač i zamjenik predsjedavajućeg Skupštine HNK-a i predsjedavajući Doma naroda Parlamenta Federacije BiH, Tomislav Martinović boravili u radnoj posjeti Gradu Konjicu gdje su se sastali sa gradonačelnikom Osmanom Ćatićem.

"Danas smo posjetili Grad Konjic kako bismo sa gradonačelnikom Ćatićem razgovarali o aktuelnim projektima koje Grad Konjic provodi u tekućoj godini sa naglaskom na projekte koji se kroz različite programe realizuju uz podršku Vlade HNK te o planovima za budućnost kako bi se stvorili bolji i kvalitetniji uslovi za život svih naših građana", kazala je premijerka Buhač naglašavajući da je razgovarano i o projektima koji bi osigurali uslove za povratak Hrvata na ovo područje.

"Bilo je zadovoljstvo razgovarati o aktivnostima koje se provode u gradu Konjicu, kao i onome što činimo sa kantonalnog i federalnog nivoa, kako bi sve skladno funkcionisalo. Akcenat je bio na infrastrukturi i nekim zakonskim rješenjima, koje bi trebali definisati. Zahvaljujem gradonačelniku Ćatiću na onome što je do sada učinio, da se osjeti ta dobra vibracija u ovom gradu, te se nadamo i očekujemo da ćemo ovakvu dobru saradnju nastaviti i u budućnosti", kazao je gospodin Martinović.

Gradonačelnik Ćatić zahvaljujući se na posjeti naglasio je značaj saradnje lokanih zajednica sa čelnim ljudima Vlade i Skupštine HNK, kantonalnog i federalnog nivoa, kako bi se kroz iznalaženje zajedničkih rješenja omogućila bolja implementacija infrastrukturnih projekata.