Reakcija na Facebooku
143

Premijer USK Mustafa Ružnić: Moj policajac možda ne zna engleski, ali ima krajiško srce

E. M.
Mustafa Ružnić
Mustafa Ružnić
Nakon objavljenog videa na kojem policajac Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona migrantima objašnjava šta će se desiti ako narodu "prekipi", na Facebooku se obratio i premijer USK Mustafa Ružnić.
Video na kojem policajac MUP-a USK uz kombinaciju engleskog i bosanskog jezika migrantima objašnjava šta će građani USK uraditi u slučaju njihovih nereda veoma brzo postao je viralan.

Međutim, zbog brojnih reakcija javnosti da policajci ne poznaju engleski jezik, reagovao je i premijer Unsko-sanskog kantona Mustafa Ružnić koji je pripadnicima MUP-ova širom BiH, a posebno najboljim u USK pružio punu podršku.

"Poštovana gospodo, dragi tastatura heroji, možda taj moj policajac ne zna engleski jezik, ali zato ima krajiško srce i smije doći među cca 50 migranata i istjerati ih van. Taj policajac i mnoge njegove kolege su i jučer i sinoć, dok ste mnogi mirno spavali, stajao vani negdje na punktu i čuvao i moju i vašu sigurnost", kazao je Ružnić koji je kritikovao i pojedine medije zbog "snalažljivosti policajca".

Podršku Ružniću dali su građani Unsko-sanskog kantona koji već godinama na svojoj koži najbolje osjete posljedice migrantske krize dok nadležni u BiH nijemo posmatraju stanje i poručuju da je sve pod kontrolom, a u međuvremenu stanovnici Velike Kladuše prepušteni sami sebi rješavaju migrantsku krizu.