{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Premijer Tuzlanskog kantona posjetio povrijeđene rudare

F
1.2.2008. u 15:37
0
0
Premijer Tuzlanskog kantona posjetio povrijeđene rudare
0
Premijer Tuzlanskog kantona posjetio povrijeđene rudare
Rudare Enesa Trumića, Nermina Durakovića, Asmira Bašića i Elvira Jahića, koji su preksinoć povrijeđeni u nesreći koja se dogodila u jami RMU Đurđevik danas su posjetili Enes Mujić, premijer Tuzlanskog kantona i Asim Musić ministar zdravstva u Vladi Tuzlanskog kantona.
Premijer Mujić, koji je povrijeđene rudare obišao u pratnji direktora UKC-a Tuzla doc.dr. Nedreta Mujkanovića i glavne sestre Safije Kalajlić, interesovao se za stepen povreda rudara i okolnosti pod kojima se dogodila nesreća.

Prema riječima povrijeđenih rudara zahvaljujući prisebnosti i brzoj reakciji kolega izbjegnuta je veća tragedija i srećom nisu izgubljeni ljudski životi.

Prof.dr. Dešo Mešić, šef Klinike za hirurgiju UKC-a Tuzla, gdje su smješteni povrijeđeni rudari, informisao je da su rudari Rudnika Đurđevik zadobili lakše povrede i da će vrlo brzo biti otpušteni iz UKC-a Tuzla na kućni oporavak.

Ovom prilikom premijer Mujić je naglasio da i ova nesreća mora biti shvaćena kao najozbiljnije upozorenje da se što prije mora provesti planirano restrukturiranje rudnika čime će se stvoriti i pretpostavke za podizanje stepena sigurnosti za rad u rudnicima, posebno kada je riječ o jamskoj eksploataciji.

Na kraju posjete premijer Mujić i ministar Musić rudarima su zaželjeli brz oporavak i povratak na posao.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: