{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Premijer Silajdžić razgovarao sa predstavnicima CPCD-a

S
26.8.2008. u 14:31
0
0
Premijer Silajdžić razgovarao sa predstavnicima CPCD-a
0
Premijer Silajdžić razgovarao sa predstavnicima CPCD-a
Premijer Kantona Sarajevo Samir Silajdžić danas je sa predstavnicima Centra za promociju civilnog društva (CPCD) razgovarao o analizi javnih politika u Kantonu Sarajevo i prijedlozima alternativnih politika i mjera, koje su i sublimirane u publikaciju izdatu od strane CPCD-a.
Glavna tema razgovora bila je mogućnosti unaprjeđenja saradnje između vladinog i nevladinog sektora, a u cilju poboljšanja kvaliteta života za sve građane u Kantonu Sarajevo. Kako bi se to postiglo potrebno je, prema mišljenju predstavnika CPCD-a, da se u skorijoj budućnosti potpiše sporazum o saradnji vladinog i nevladinog sektora, kojim bi se definisali principi odnosa između potpisnika, te njihove obaveze i zaduženja.

"Naša želja je da partnerskim odnosom sa predstavnicima vlasti približimo građanima projekte i aktivnosti Vlade KS, a ne samo da se pojavljujemo u ulozi kritičara, jer smatramo da adekvatnim mjerama i konkretnim prijedlozima i sami možemo unaprijediti postojeće stanje,“ rekla je Mirjana Sirčo.

Premijer Silajdžić je izrazio spremnost na svaki vid saradnje koji će građanima Kantona Sarajevo omogućiti bolji uvid u transparentan rad Vlade KS, naglašavajući da su prijedlozi nevladinog sektora u interesu većeg zadovoljstva građana dobro došli.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: