BiH
0

Premijer Silajdžić razgovarao sa predstavnicima CPCD-a

Sarajevo-x.com
Premijer Kantona Sarajevo Samir Silajdžić danas je sa predstavnicima Centra za promociju civilnog društva (CPCD) razgovarao o analizi javnih politika u Kantonu Sarajevo i prijedlozima alternativnih politika i mjera, koje su i sublimirane u publikaciju izdatu od strane CPCD-a.

Glavna tema razgovora bila je mogućnosti unaprjeđenja saradnje između vladinog i nevladinog sektora, a u cilju poboljšanja kvaliteta života za sve građane u Kantonu Sarajevo. Kako bi se to postiglo potrebno je, prema mišljenju predstavnika CPCD-a, da se u skorijoj budućnosti potpiše sporazum o saradnji vladinog i nevladinog sektora, kojim bi se definisali principi odnosa između potpisnika, te njihove obaveze i zaduženja.

"Naša želja je da partnerskim odnosom sa predstavnicima vlasti približimo građanima projekte i aktivnosti Vlade KS, a ne samo da se pojavljujemo u ulozi kritičara, jer smatramo da adekvatnim mjerama i konkretnim prijedlozima i sami možemo unaprijediti postojeće stanje,“ rekla je Mirjana Sirčo.

Premijer Silajdžić je izrazio spremnost na svaki vid saradnje koji će građanima Kantona Sarajevo omogućiti bolji uvid u transparentan rad Vlade KS, naglašavajući da su prijedlozi nevladinog sektora u interesu većeg zadovoljstva građana dobro došli.