BiH
0

Premijer Silajdžić posjetio Ljubicu Đokić-Spasojević

FENA
Premijer Kantona Sarajevo Samir Silajdžić i ministar zdravstva KS-a Mustafa Cuplov posjetili su danas 72-godišnju Ljubicu Đokić–Spasojević, koju su u nedjelju navečer dva maloljetna razbojnika polila benzinom i zapalila.

Starica je smještena na Odjelu intenzivne njege Klinike za plastičnu hirurgiju KCUS-a i nalazi se u teškom stanju. Ljubici Đokić–Spasojević su opečeni glava, ruke i leđa.

“Pacijentica diše uz pomoć aparata i njene povrede su izuzetno teške i život joj je direktno ugrožen. Ono što je najopasnije su inhalacione opekotine koje su unutar a koje izazivaju probleme s disanjem”, kazao je direktor KCUS-a Faris Gavrankapetanović.

Premijer KS-a Samir Silajdžić i ministar zdravstva KS-a Mustafa Cuplov osudili su ovaj zločin počinjen u našem glavnom gradu.

“Ovo je gnusan zločin. Teško može zdrav razum da pomisli da se tako nešto može uraditi jednoj starici od 72 godine. Nažalost, problem maloljetničke delikvencije je sve izražaniji i podaci kojima raspolaže Vlada KS-a, kada je u pitanju maloljetnička delikvencija, ne mogu biti ohrabujući”, kazao je premijer Silajdžić.

“Statistika ukazuje na to da je došlo do povećanja maloljetničke delikvencije, ne samo u KS-u već i u FBiH i to je opštedruštveni problem. Kantonalna i federalna vlast moraju zajedničkim snagama iznaći način da osposobe ustanove tipa kazneno-popravnog doma, u koje bi se mogli upućivati maloljetnici koji su učinili ovakav zločin”, kazao je Silajdžić.

Ministar zdravstva KS-a Mustafa Cuplov je kazao da je zabrinjavajuća morbidnost zlodjela koje je učinjeno nad jednom starom ženom.

“To je nešto što je zabrinjavajuće za sviju nas. Radi se o mladim ljudima i potpuno je nevjerovatno da doživimo da u glavnom gradu dva mlada čovjeka zapale staricu. To je užasavajuće”, kazao je ministar zdravstva KS-a Cuplov.

Ljubicu Đokić-Spasojević su posula benzinom i zapalila dvojica maloljetnika romske nacionalnosti u nedjelju navečer u ulazu u zgradu u kojoj je stanovala, u ulici Azize Šaćirbegović, općina Novo Sarajevo.