{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Premijer Rimac primio direktoricu muzičke škole Ružicu Šagolj

F
20.6.2008. u 11:47
0
0
Premijer Rimac primio direktoricu muzičke škole Ružicu Šagolj
0
Premijer Rimac primio direktoricu muzičke škole Ružicu Šagolj
Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije dr. Nediljko Rimac i ministrica znanosti, prosvjete, kulture i sporta Gordana Cikojević primili su danas direktoricu Osnovne muzičke škole "Franjo Vilhar" Ružicu Šagolj te nastavnike i učenike te škole koji su na zadnjem federalnom i međunarodnom takmičenju osvojili vrijedne nagrade.
Premijer Rimac i ministrica Cikojević čestitali su učenicima i nastavnicima na postignutim rezultatima, koji, kako su kazali, na najljepši način promoviraju i Livno i cijelu županiju.

Iako Osnovna muzička škola "Franjo Vilhar" radi u skromnim uvjetima u odnosu na druge glazbene škole, sa svakog natjecanja vrati sa nagradama. Direktorica Šagolj očekuje da će se izgradnjom nove osnovne muzičke škole, za koju je već napravljena projektna dokumentacija, izgraditi i srednja muzička škola, koja će omogućiti daljnje muzičko obrazovanje učenika.

Vlada Hercegbosanske županije, kako je kazao premijer Rimac, za nabavku muzičkih instrumenata Osnovnoj muzičkoj školi izdvojit će 3 000 maraka.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: