{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Premijer Plevljak u posjetio policijsku Jedinicu za podršku

Z
23.8.2011. u 18:15
0
2
Premijer Plevljak u posjetio policijsku Jedinicu za podršku
0
Premijer Zeničko-dobojskog kantona Fikret Plevljak posjetio je Jedinicu policije za podršku MUP-a ZDK, i sa ministrom Rifatom Delićem i policijskim komesarom Fahrudinom Bečirović prisustvovao smotri jedinice.
Foto: ZEDA
Foto: ZEDA

Ova posjeta iskorištena je za detaljnije upoznavanje premijera sa djelovanjem i radom ove značajne policijske jedinice, zadacima njenih pripadnika, trenutnim potreba i poteškoćama sa kojim se susreću u svom radu kao i ostalim aktuelnim pitanjima.

Pripadnici Jedinice policije za podršku pružaju pomoć u slučajevima masovnog narušavanja javnog reda i mira, učestvuju u potragama i pretresu terena i objekata radi pronalaženja i lišenja slobode izvršilaca krivičnih djela, a njeni pripadnici se angažiraju i u rješavanju talačkih situacija, te u slučaju elementarnih nepogoda i nesreća većih razmjera, u cilju pružanja pomoći građanima i očuvanja života i imovine građana i privrednih subjekata.

Foto: ZEDA
Foto: ZEDA

U razgovoru sa pripadnicima Jedinice policije za podršku premijer Plevljak je istakao zadovoljstvo ovom posjetom i ukazao na napore koje Vlada ZDK poduzima na unapređenju statusa policijskih službenika i na poboljšavanju uslova za rad i djelovanje istih. Takođe je istakao opredjeljenost vlade na usavršavanju rada policijskih službenika, stvaranju što boljih uslova za rad i profesionalno postupanje i djelovanje policijskih službenika, koji obavljaju jedan od najčasnijih, ali sigurno i najtežih i najopasnijih poslova, a to je očuvanje lične i imovinske sigurnosti građana i stvaranje visokog stepena bezbjednosti na području našeg kantona.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: