Obećao nagradu
0

Premijer Nikšić čestitao džudistkinji Larisi Cerić

Klix.ba
Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić primio je danas u sjedištu Vlade FBiH najbolju bh. džudistkinju Larisu Cerić i njenog trenera i selektora Branislava Crnogorca.

Neposredan povod ovom susretu i razgovoru je najnoviji uspjeh Larise Cerić- osvajanje naslova evropske prvakinje u konkurenciji mlađih seniorki do 23 godine, na Evropskom prvenstvu u Pragu.

Ovim zlatnim odličjem Cerićeva je, kako je rekao njen trener Crnogorac, potvrdila da je vrhunska džudistkinja i krunisala dosadašnju uspješnu karijeru, u kojoj je osvojila naslov juniorske prvakinje svijeta, te treće i drugo mjesto na evropskim prvenstvima.

Premijer Nikšić je čestitao sportašici i njenom treneru na ovom izvanrednom rezultatu i, uz želju za daljnjim napredovanjem i usavršavanjem, istakao da je ovo dobar primjer mladima kako se zalaganjem i upornim radom razvija i potvrđuje talenat i sportski duh.

Uz obećanje da će i Vlada FBiH, u okviru svojih mogućnosti i ovlaštenja, pružiti podršku vrhunskim sportistima, premijer Nikšić je posebno naglasio njeno opredjeljenje i aktivnosti usmjerene na stvaranje ambijenta u kojem bi se reprezentativnim selekcijama i vrhunskim sportistima omogućila pravovremena podrška za učešće na velikim međunarodnim takmičenjima u narednim godinama. Kao jedan od poteza u smislu stimulisanja što boljih rezultata sportista spomenuta je Uredba Vlade FBiH kojom su uređeni kriteriji za dodjeljivanje nagrada za vrhunska sportska dostignuća.

U skladu s tim, bit će što prije donesena i odluka o nagradi koja pripada Larisi Cerić i njenom treneru.