Sastanak u Bihaću
0

Premijer Lipovača obećao 50.000 KM za izgradnju džamije u Ljubljani

FENA
Premijer Unsko-sanskog kantona Hamdija Lipovača sastao se danas u Bihaću s muftijom ljubljanskim Nedžadom ef. Grabusom, a razgovaralo se o izgradnji Islamskog centra u glavnom gradu Slovenije.

Zemljište je kupljeno 2008. godine, trenutno je u toku izrada projektne dokumentacije, a uskoro se očekuje i početak izgradnje džamije u Ljubljani. S obzirom na to da u Sloveniji živi veliki broj Krajišnika, posebno u Ljubljani, izgradnja Islamskog centra vrlo je značajna za Unsko-sanski kanton.

Ovo je kazao premijer Lipovača dodavši da će se iz ovogodišnjeg budžeta Kantona izdvojiti 50.000 KM za pomoć u realizaciji ovog projekta. Muftija ljubljanski, Nedžad ef. Grabus kazao je da je Lipovača još kao načelnik Općine Bihać značajno pomogao ovaj projekt.

Po njegovim riječima, organizirao je donatorsku večer za kupovinu zemljišta za izgradnju džamije u Ljubljani, a pored toga, jedan je od triju gradonačelnika koji su lično pomogli ovaj projekt.

Pored njega, to su učinili gradonačelnik Ljubljane i Sarajeva, dodao je muftija Grabus i kazao da uskoro očekuje uzvratnu posjetu premijera Lipovače, kojom prilikom će i uručiti ček s obećanih 50.000 KM donacije za izgradnju ljubljanske džamije.