|

Premijer KS obećao pomoć trgovcima u registraciji i dobijanju prava na paušalno plaćanje poreza

Premijer KS obećao pomoć trgovcima u registraciji i dobijanju prava na paušalno plaćanje poreza
16
Piše: M. N.
9.1.2018. u 20:11
52
komentara
16

dijeljenja
Premijer KS obećao pomoć trgovcima u registraciji i dobijanju prava na paušalno plaćanje poreza Foto: Arhiv/Klix.ba
Predstavnici trgovaca koji zakupljuju stolove na pijacama KJKP Tržnice i pijace KS održali su danas sastanak s premijerom KS Elmedinom Konakovićem kojem je prisustvovao i direktor ovog preduzeća Jasmin Terović.
Kako su nam kazali predstavnici zakupaca, premijer Konaković je obećao pomoć iako ovi problemi nisu u njegovoj nadležnosti.

"Vlada KS će pokrenuti inicijativu za izmjene Pravilnika o porezu na dohodak kako bi i trgovci pojedinci plaćali porez paušalno kao obrtnici, taksisti i drugi. Obećali su i da će pojačati rad inspekcija na suzbijanju ilegalne prodaje ispred objekata KJKP Tržnice-pijace te drugim dijelovima grada", kazao nam je jedan od trgovaca.

Premijer Konaković se stavio na raspolaganje trgovcima koji su u fazi registracije i apelovat će na nadležne službe da ubrzaju rad.

Trgovci su na današnjem sastanku poručili i kako je potrebno pokrenuti izmjene postojećeg Zakona o unutrašnjoj trgovini FBiH i da se dozvoli registracija osobama koje nemaju završenu osnovnu školu, jer su 26. decembra, kada je zakon stupio na snagu, bez posla ostale desetine pripadnika romske populacije.
Prijavi grešku


Komentari (52)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...