{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Premijer Konaković obećao pomoći radnicima pijace Merkur Otoka

3.6.2016. u 15:13
17
12
Premijer Konaković obećao pomoći radnicima pijace Merkur Otoka
17
Premijer Konaković obećao pomoći radnicima pijace Merkur Otoka
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Radnici pijace Merkur Otoka u Sarajevu čije je radnje zapečatila Porezna uprava Federacije BiH od jutros su čekali da ih neko od vlasti primi. Nakon što ih je Novalić odbio primiti, okupili su se ispred zgrade Vlade KS gdje ih je nakon dva sata čekanja primio premijer Elmedin Konaković.
Radnicima je obećao pomoći u okviru svojih nadležnosti te je rekao kao će poslati dopis Vladi FBiH i Poreznoj upravi FBiH kako bi pronašli adekvatno rješenje ovog problema.

"Kazao je kako će nas pokušati svrstati u niskoakumulativnu trgovinu i da će učiniti sve da nam se radnje otvore u ponedjeljak. Sada ćemo prikupljati papire, a premijer je rekao da će, ukoliko bude trebalo, ići s nama i na sastanke", kazao je jedan od radnika pijace Merkur Otoka koji je bio na razgovoru s premijerom, napadajući novinare što ga snimaju.

Radnici su premijeru Konakoviću kazali kako ne mogu preći na standardni sistem fiskalizacije i s boksovima od 3,60 metara kvadratnih biti jednaki kao trgovačke radnje od 40 metara kvadratnih. Istakli su da su spremni plaćati svoje obaveze, ali da se mora naći rješenje kojim će sve pijace svrstati u jednu djelatnost i šifru prema kojoj bi plaćali paušalno svoje obaveze.

"Ja sam šehidska porodica i ovo mi je jedini izvor primanja kojim prehranjujem svoju porodicu", kazala nam je jedna od radnica.

Nakon sastanka s premijerom radnici su se razišli s nadom da će u ponedjeljak njihov problem biti riješen.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li izaći na oktobarske izbore?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: