BiH
0

Premijer i ministri KS posjetili ranjenog policajca Mirsada Velića

FENA
Zdravstveno stanje jučer ranjenog policajca Mirsada Velića, koji je smješten u Općoj bolnici Abdulah Nakaš, zadovoljavajuće je i stabilno, te nije životno ugrožen.

U to su se uvjerili premijer Kantona Sarajevo Fikret Musić i ministri Nedžad Ajnadžić, Muhamed Budimlić i Zlatko Vuković, koji su ga jutros rano posjetili, te mu u kratkom razgovoru zahvalili i čestitali zbog iskazane hrabrosti i požrtvovanja, jer je rizikujući vlastiti život učinio sve što je bilo u njegovoj moći da spriječi nastajanje težih i većih posljedica jučerašnjeg terorističkog čina na Ambasadu SAD-e i građane Kantona Sarajevo.

Direktor Opće bolnice Abdulah Nakaš doktor Bakir Nakaš je istakao da će Velićev oporavak trajati duže, ali i da, prema njihovoj procjeni, ne bi trebao imati većih posljedica.

"Veliko hvala medicinskom timu ove bolnice koji je svojim zanjem i humanošću na najbolji način zbrinuo ranjenog policajca", istakao je premijer Musić, te najavio da će sve troškove njegove rehabilitacije, uz konsultaciju s medicinskim timom koji radi na njegovom oporavku, snositi zajednički ministarstva za boračka pitanja i zdravstva Kantona Sarajevo.

Ministar zdravstva Kantona Sarajevo Zlatko Vuković je ovom prilikom istakao da je bolničko osoblje u Kantonu Sarajevo još jednom pokazalo i potvrdilo svoju spremnost da se uspješno izbori s nepredviđenim situacijama, kakva je bila ona jučerašnja, saopćeno je iz Pres-službe Kantona Sarajevo.