{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Premijer HNŽ-a susreo se s predsjednikom Udruženja Roma

F
25.6.2008. u 12:58
0
0
Premijer HNŽ-a susreo se s predsjednikom Udruženja Roma
0
Premijer HNŽ-a susreo se s predsjednikom Udruženja Roma
Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Srećko Boras i ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi Luka Faletar razgovarali su danas u Mostaru s predsjednikom Udruge Roma "Neretva" Mostar Šemsi Supnajom.
Tom je prigodom Supnaj upoznao Borasa i Faletara s aktivnostima te udruge, koja se u zadnje vrijeme posebno angažira na izgradnji naselja u Mostaru za oko stotinu Roma, za što je već izrađena projektna dokumentacija.

Supnaj je istaknuo je kako su aktivnosti Udruge usmjerene prema podizanju zdravstvene skrbi, obrazovanju i zapošljavanju romske populacije na području HNŽ-a.

Na sastanku su definirane smjernice za dalju zajedničku suradnju, koje se odnose na pomoć u radu Udruge, ali i na utvrđivanje mogućnosti za dobivanje poticaja za poduzetnike romske nacionalnosti, dobivanje građevinskog materijala, te zdravstveno osiguranje Roma.

Premijer Boras i ministar Faletar istaknuli su svoju osobnu spremnost, ali i spremnost Vlade za podupiranje nevladinog sektora općenito, a posebno udruga koje skrbe za manjine u HNŽ-u.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: