Podrška komunalcima
1.6k

Premijer Forto i članovi Vlade u opuštenom izdanju čistili zelene površine u Sarajevu

Klix.ba
Screenshot
Screenshot
Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto zajedno sa ministricama i ministrima u Vladi Kantona Sarajeva danas je učestvovao u akciji čišćenja zelenih površina ispred Osnovne škole "Meša Selimović" na Alipašinom Polju.

Forto i pojedini ministri, a među njima i ministar MUP-a Admir Katica, ministrica zdravstva Amela Sofić, ministar rada i socijalne politike Malik Garibija, ministar pravde Srđan Mandić ministar komunalne privrede, ministar privrede Haris Bašić, pojavili su se u dosta ležernom izdanju, dakle u trenirkama i jeans pantolonama, te su pomogala radnicima KJKP Rad i Park u čišćenju zelenih površina.

Među onima koji su zasukali rukave bio je i predsjednik Naše stranke Predrag Kojović.

Inače, jutros je počela velika akcija čišćenja Kantona Sarajevo koju je u proteklim danima najavljivala Vlada KS.

Akcija je počela jutros na području Alipašinog Polja. Radnici KJKP Park i KJKP Rad krenuli su sa čišćenjem kompletnog zelenog pojasa od Osnovne škole "Džemaludin Čaušević", preko OŠ "Meša Selimović", zaključno sa OŠ "Fatima Gunić".

Kako su jutros najavili iz Vlade KS čišćenje podrazumjeva košenje, krčenje, higijenu, prikupljanje utovar i odvoz sa javnih zelenih površina, ručno čišćenje i mašinsko čišćenje, pranje, vanredni transport komunalnog otpada i pranje kontejnera i niša.