{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Premijer FBIH razgovarao s predstavnicima bankara

F
22.7.2009. u 17:36
0
3
Premijer FBIH razgovarao s predstavnicima bankara
0
Premijer FBIH razgovarao s predstavnicima bankara
Premijer Federacije BiH Mustafa Mujezinović danas je u sjedištu Federalne vlade u Sarajevu upoznao predstavnike komercijalnih banaka koje posluju u FBiH s glavnim elementima stand by aranžmana s Međunarodnim monetarnim fondom, odnosno potezima koji predstoje prije početka njegove konačne primjene.
Kazavši da stand by aranžman nema alternativu, premijer je izrazio očekivanje kako će sredstva koja na ovaj način stignu biti ubrizgana u finansijske tokove u FBiH te da će doprinijeti snaženju ukupne ekonomske stabilnosti, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Na ovom sastanku, u čijem su radu sudjelovali i guverner Centralne banke BiH Kemal Kozarić, direktor Agencije za bankarstvo FBiH Zlatko Barš te predstavnici Federalnog ministarstva finansija, bankari su izrazili spremnost da finansiraju dobre, zdrave programe, koje ponudi domaća privreda.

Predstavnici bankarskog sektora su pozdravili spremnost Federalne vlade da, na partnerskim odnosima, zajedno s komercijalnim bankama, traži najbolja rješenja za recesijske problema a, prije svega, jačanje privrednog sektora.

Također, izrazili su spremnost da finansijski potpomognu razvojne programe Vlade FBiH.

Oni su ukazali na stabilnost bankarskog sektora, ali i na činjenicu da se domaće kompanije rjeđe nego prije obraćaju zahtjevima za odobrenje kreditnih sredstava.

Nakon nekoliko danas iznesenih kvalitetnih prijedloga za poboljšanje stanja u toj oblasti, zaključeno je da će o njima biti konkretnije razgovarano na sljedećem sastanku, koji će, kako je dogovoreno, biti uskoro održan, kaže se u saopćenju Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: