Ne poštuje pravila
9k

Premijer FBiH Fadil Novalić danas bez maske pješačio Vilsonovim šetalištem

S.H.P.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Lijepo vrijeme ovog vikenda uspjelo je izmamiti građane Sarajeva da izađu i prošetaju jednim od najljepših dijelova grada - Vilsonovim šetalištem. Jedan od šetača bio je premijer Federacije BiH Fadil Novalić u društvu predsjednika Udruženja poslodavaca FBiH Adnanom Smailbegovićem.

Ono što je primjetno na fotografijama jeste da Novalić nije nosio zaštitnu masku niti rukavice, a nije poštovao ni držanje distance u razmaku od najmanje 1,5 metar od drugih osoba. Ni prvi čovjek Udruženja poslodavaca FBiH nije se pridržavao preporuka nadležnih organa.

Iako Krizni štab Federacije Bosne i Hercegovine preporučuje građanima da u narednom periodu radi vlastite sigurnosti i sigurnosti svojih najmilijih ostanu u svojim domovima kako bi se zaštitili od koronavirusa, ima onih koji ne poštuju ova pravila.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

Prema današnjoj odluci Federalnog štaba civilne zaštite je naređeno da građani na ulici, odnosno javnim površinama, moraju poštovati epidemiološko-zaštitne mjere.

To podrazumijeva obavezno nošenje maski, pamučnih traka ili šala preko usta i nosa, kao i socijalnu distancu najmanje jedan i po metar.

Podsjećamo, u BiH je do sada potvrđeno 323 oboljelih od koronavirusa, njih osam je potpuno oporavljeno dok je šestero preminulo.