{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Premijer Branković sa predstavnicom UNDP-a

F
31.7.2008. u 17:38
0
0
Premijer Branković sa predstavnicom UNDP-a
0
Premijer Branković sa predstavnicom UNDP-a
Premijer Federacije BiH dr. Nedžad Branković sastao se danas u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu sa rezidentnom predstavnicom UNDP-a i rezidentnom koordinatoricom UN-a u BiH Christinom McNab.
Tokom sastanka predstavljeni su dosadašnji rezultati rada UNDP u našoj zemlji i budući planovi. Kako je rečeno, od 1996.godine do danas UNDP je osigurao pomoć našoj zemlji u iznosu od 181 milion dolara, od čega je oko 100 miliona dolara kroz različite projekte, implementirano u Federaciju BiH.

U narednom ciklusu predviđena je implementacija 11,5 miliona dolara u Federaciji BiH i to u zaštitu okoliša, pomoć lokalnim zajednicama kroz različite projekte, te pomoć Agenciji za državnu službu Federacije BiH u reformi javne uprave.

Premijer Branković zahvalio je predstavnici UNDP-a na dosadašnjim aktivnostima, te obećao punu podršku radu ove organizacije u našoj zemlji. Kazao je kako Vlada Federacije BiH kao svoje prioritetne projekte, a koji su također i u skladu sa misijom UNDP-a, označila pomoć povratničkoj populaciji, razvoj poljoprivrede, razvoj poduzetništva, te ekologiju. Izrazio je nadu da će tokom narednog perioda biti pojačana komunikacija između Vlade Federacije BiH i UNDP misije u našoj zemlji, kako bi se dosadašnja uspješna saradnja podigla na još veći nivo, saopćio je Ured za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: