{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Premijer Branković sa predstavnicima udruženja za traženje nestalih

F
21.8.2007. u 16:30
0
0
Premijer Branković sa predstavnicima udruženja za traženje nestalih
0
Premijer Branković sa predstavnicima udruženja za traženje nestalih
Premijer Federacije Bosne i Hercegovine dr Nedžad Branković primio je danas predstavnike Udruženja Pokret «Majke enklave Srebrenica i Žepa» i Saveza bošnjačkih udruženja, sa predsjednicima Munirom Subašić i Ahmetom Grahićem na čelu.
Povod današnjem susretu je obilježavanje predstojećeg Međunarodnog dana nestalih osoba, 30. augusta, za kada ova udruženja, zajedno sa Savezom hrvatskih udruga u FBiH, planiraju organizirati Javnu tribinu pod nazivom "Podizanje svijesti javnosti o problemima u vezi nestalih osoba", saopćio je Ured za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Bila je ovo prilika da predstavnici ovih udruženja upoznaju federalnog premijera sa problemima s kojima se suočavaju u utvrđivanju istine o nestalim osobama, među kojima su najveći otkrivanje pouzdanih informacija o lokacijama grobnica i njihovo otkopavanje, kao i obrada i identifikacija tijela, za šta je potreban znatan novac.

Ukazajući i ovom prilikom na činjenicu da proces traženja nestalih osoba nije samo lični i porodični problem onih koji su izgubili najmilije, već da je to pitanje od opštedruštvenog značaja, premijer Branković je obećao podršku Vlade FBiH aktivnostima i naporima ovih udruženja da se što prije dođe do istine o sudbini još uvijek velikog broja osoba koje se vode kao nestale.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: